Tvarohovník s jahodami
Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 balenia (esíčka) |
|
| 120 g |
|
| 500 g |
|
| 150 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| štipka |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 300-400 g |
|
|
|
|
| 300 g, na polevu |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Rozdrobené sušienky opečieme na masle a nasypeme do vymazanej tortovej formy. Dobre utlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Tvaroh, jogurt a vanilku (struk vyškrabkáme), farbivo a dôkladne premiešame na hladký krém. Za stáleho miešania pridávame cukor, nakoniec celé vajíčka a žĺtky. Miešame pomaly, aby sa v kréme netvorili bubliny.
- 3
Pečieme vo vodnom kúpeli, v predhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 20 minút. Vytiahneme z rúry a navrstvíme polevu, ktorú sme pripravili zmiešaním 300 g jogurtu, cukru a jahôd. Necháme v rúre ešte 5 až 10 minút. Vytiahneme a necháme stuhnúť do druhého dňa.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu