Tvarohovník s jahodami

Autor receptu: redakcia

8
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rozdrobené sušienky opečieme na masle a nasypeme do vymazanej tortovej formy. Dobre utlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.
  2. Tvaroh, jogurt a vanilku (struk vyškrabkáme), farbivo a dôkladne premiešame na hladký krém. Za stáleho miešania pridávame cukor, nakoniec celé vajíčka a žĺtky. Miešame pomaly, aby sa v kréme netvorili bubliny.
  3. Pečieme vo vodnom kúpeli, v predhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 20 minút. Vytiahneme z rúry a navrstvíme polevu, ktorú sme pripravili zmiešaním 300 g jogurtu, cukru a jahôd. Necháme v rúre ešte 5 až 10 minút. Vytiahneme a necháme stuhnúť do druhého dňa.