Tvarohovník s jahodami
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
40 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup- Rozdrobené sušienky opečieme na masle a nasypeme do vymazanej tortovej formy. Dobre utlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.
- Tvaroh, jogurt a vanilku (struk vyškrabkáme), farbivo a dôkladne premiešame na hladký krém. Za stáleho miešania pridávame cukor, nakoniec celé vajíčka a žĺtky. Miešame pomaly, aby sa v kréme netvorili bubliny.
- Pečieme vo vodnom kúpeli, v predhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 20 minút. Vytiahneme z rúry a navrstvíme polevu, ktorú sme pripravili zmiešaním 300 g jogurtu,
cukru a jahôd. Necháme v rúre ešte 5 až 10 minút. Vytiahneme a necháme stuhnúť
do druhého dňa.
|