Tvarohové valčeky - posledné pečiem, prvé sú zjedené
Autor receptu: irenaw
Odkedy mi tento recept kamarátka dala ešte som ich nemohla vynechať ani jeden rok.
Pečiem ich posledný týždeň pred Vianocami a skladujem v chlade. / Kuk na sviečky na
fotke z minulého roka :O) / Nemusia sa nechať odležať a sú super šťavnaté. Jedna dávka u nás nikdy nestačí.
Postup
- Tvaroh (ten hladký ako pasta nepoužívam, skúsila som raz a cesto sa z neho strašne lepilo), múku a maslo (zo začiatku som robila s herou aj tak sa dá) zamiesiť na cesto, dať schladiť. Rozvaľkať na dobre pomúčenej doske na 3-4 mm a nakrájať štvorčeky asi 5x5 cm. Do stredu dáme kúsok tuhého slivkového lekváru a môže byť 1/4 jadra vlašského orecha a zvinieme valček. Zavinujeme rovnú stranu, nie protiľahlé rohy. Položíme na plech spojom naspodok a pečieme kým spodok nezružovie. Na 200°C asi 10-15 minút podľa veľkosti. Horúce obalíme v cukre.