Foto: mojack
...výborné , šťavnaté. Cesto po upečení fantastické ... hoci kyslo až v chladničke. S cestom sa výborne pracuje.
príprava
na 175 °C
Suroviny
400 g |
|
30 g |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
1/4 čl |
|
4 ks |
|
150 g (alebo nastrúhané) |
|
2 PL |
|
Naplň: | |
1 kg |
|
4 ks |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
200 g |
|
z 1 citróna |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto mi zamiešala pekárnička. Cesto sa nedáva kysnúť ale hneď sa s ním pracuje. Takže si ho rozdelíme na dve časti.
-
2
Rozvaľkáme na plech, okraje trochu vytiahneme. Druhý plát sa vyvaľká vedľa na doske.
-
3
Trochu som na cesto natrela lekvár.
-
4
Tuto plnku som robila keď sa v pekárničke miešalo cesto. Pokiaľ si cesto robíte ručne, tak tuto plnku si urobte ako prvú. A potom si urobíme cesto. Plnka: Tvaroh si vymiešame s vanilkou , pridáme detskú krupicu a citrónovú kôru.Hrozienka... môj je bez. Bielka vyšľaháme do hustého snehu zamiešame cukor
-
5
a vmiešame do tvarohu.
-
6
Na pripravené cesto si rozotrieme tvarohovú náplň.
-
7
Prikryjeme druhým plátom cesta.Popicháme vidličkou. Plech s koláčom odložíme do chladničky na 2 hodiny.
-
8
Po 2 hodinách plech vyberieme
-
9
a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Teplotu znížime na 175 st. a pečieme 30 minút. Pekne upečený posypeme práš. cukrom
-
10
a vychladený nakrájame. Na druhý deň je ešte chutnejší.
Diskusia k receptu