Tvarohové jednoduché NOKY so slivkami fotorecept
Foto: jerica
Recept na celý rok. @jerica recept je vhodný ako náhrada slivkových gulí,jednoduchý a pritom výhodou je že si môžeme uvariť "slivkové gule" po celý rok. Je Zobraziť celý popisRecept na celý rok. @jerica recept je vhodný ako náhrada slivkových gulí,jednoduchý a pritom výhodou je že si môžeme uvariť "slivkové gule" po celý rok. Je uľachčenie pre tých ktorým sa nechce robiť slivkové gule,výborné,hlavne sa " nepipleš " :-) Môžeme aj s iným ovocím robiť, v zime postupne likvidovať zásoby zaváranín.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
4 ks |
|
1 bal |
|
1 kl |
|
4 PL |
|
100 ml |
|
150 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
na posypanie : | |
3 pl |
|
100 g |
|
1 bal |
|
3 pl |
|
základ na ovocie: | |
3 pl |
|
100 g |
|
100 ml |
|
ovocie: | |
|
Postup
-
1
všetky suroviny spolu dobre vymiešame : fotopostup : tvaroh dáme do misy
-
2
pridáme celé vajcia
-
3
vanilkový cukor
-
4
soľ , premiešame
-
5
mlieko , premiešame
-
6
cukor , premiešame
-
7
spolu zmiešanú hrubú a polohrubú múku postupne primiešavame
-
8
aby som nezabudla na detskú krupicu , dobre premiešame , odložíme, pripravíme si vodu na varenie , necháme pol hodinku odstáť pokiaľ nám voda nezovrie
-
9
pripravená voda na noky , kávovými lýžičkami naberáme cesto , postupne dáme noky do vriacej vody
-
10
noky , keď nám vo vriacej vode vyplávu , necháme chvíľu povariť , sitom vyberieme do pripravenej nádoby (kastról) s maslom
-
11
na masle
-
12
na panvicu dáme maslo, strúhanku, orechy , necháme opražiť , pridáme vanilkový cukor , premiešame , uvarené noky som rozdelila na polovicu ,polovicu som posypala opraženou strúhankou s orechami a druhú som si nechala holé na posypanie s makom. (orechy (nemeliem) dám do igelitového vrecka a valčekom prejdem po vrecku , rozdrvím)
-
13
SLIVKY na NOKY , príprava : maslo ,prírodný cukor , vanilkový cukor , dáme do panvice , na miernom teple (ohni pre plyn sporák)prihrievame
-
14
pridám jeden kus celú škoricu,prehrejeme
-
15
maslo s cukrom a škoricou sa nám roztopilo , prepražime , tak na panvicu dáme slivky , necháme na 3-4 minút podusiť ,
-
16
prilejem 100mll vody , nechám 2-3 minúty zovrieť, voda sa trochu odparí , zostane krémová konzistencia
-
17
môžu sa servírovať na na NOKY :-)
-
18
s makom
-
19
s opraženou strúhankou a orechami .
Takto je to opravdu super !
gulkove ... slivky mozno nahradit aj inym ovocim.Vyskusam ;-)
p.s. Prečo tu na Vareche nie sú v tabuľke "nutričných" hodnôt uverejňované aj kalórie pre cukor? Nejakému siedmakovi by to nerobilo problém doplniť ich. A porovnať s rozumnou dennou kalorickou dávkou.
Oznam pre @palokuchki môžu byť,pôjde to rýchlo , nemusím fotiť.
Odkaz pre @rajnica , nie každý má rád sladké alebo presladené,za to ked som ich zamiesila , ochutnala , vôbec neboli sladké , najskôr som dala dve PL cukru , veru po ochutnaní sa mi žiadalo pridať cukor,lebo cukor ktorý je na našom trhu , vôbec nemá tú sladkosť, ako ked som používala u nás na Slovensku vyrobený cukor , tak je to aj so soľou,vôbec neviem na prvý x osoliť primerane . Mne chýbajú Slovenské suroviny.
@matilda256 ,keď vyskúšaš daj na známosť,určite budeš spokojná,
@olinka12 ,ďakujem za povšimnutie,
@aroooo ,neolutuješ aj deti potešíš,
@hannah22 ,pozerala som čo píšeš , stéviu sladidlo , priznám sa nepoznám.
@tetuska , dobre poliať s maslom:-)máš pravdu,viem čo tam dám , domáce je vždy chutnejšie , takto spravené noky,falošné slivkové gule, hlavne, že sa to dá robiť po celý rok.
Ďakujem vám za všetky komentíky, poteší , že ste si našli čas si recept prečítať, aj niečo napísať.
@ericqa72 ,po dobrom mäsku , príde vhod aj sladké,
@tiginko ,prvý krát sa dozvedám, že je cukor z kokosových kvetov , priblíž niečo o tom,
@mama3chlapov ,ďakujem za uznanie,
@adkas ,nemusíš len slivky, ja som spravila aj s hruškami , presne s týmto postupom,len hrušky som poliala citrónovou šťavou.
Keď boli chalani vo vývine, tak ich bolo aj 70. Uchýtali ich aj studené, veď kto by strácal čas zohrievaním no nie? Vďaka za receptík, krásne foto a postup. Ukladám do KK. Si jednoducho šikuľka.
A odkaz pre @rajnica - ovocie je vždy inak sladké, raz sa dáva cukru menej, druhý raz treba viac. To je predsa najjednoduchšia vec na svete dať si cukru podľa vlastnej chuti.
Aj od @mijaita je dobrá ponuka, malý rozdiel v mojom recepte, keď si poleješ noky s tou krémovou šťavou zo sliviek , jedna báseň:-)
Ďakujem,hlavne , že stravníci si pochutili.
Potešenie na mojej strane, lebo si oprášila starý recept , pripomenutie aj pre mňa, začínajú marhule, a tie budú tiež ideálne na tie halušky :-)
Ja zase s tou strúhankou,na másličku osmaženú...