Tvarohová zmrzlina v čokoládovej miske

Autor receptu: niks

20 minút
príprava

Postup

  1. Tvaroh rozmixujeme s cukrom a citrónovou šťavou.
  2. Zo smotany a práškového cukru vyšľaháme šľahačku a jemne ju vmiešame do tvarohu.
  3. Hmotu rozotrieme do misy do výšky cca 7cm a dáme zmraziť,najlepšie cez noc.
  4. Čokoládu rozpustíme nad parou,mierne ochladenú ju rovnomerne natrieme na igelitové vrecúško do hrúbky 3 mm.Čokoládu na igelite opatrne preložíme na hore dnom otočenú kompótovú misku.Dáme stuhnúť do chladničky,potom opatrne zložíme z misky a jemne stiahneme igelit.
  5. Do pripravenej misky naporcujeme zmrzlinu tesne pred podávaním.