Tvarohová torta s malinami

rajo - fotkarajo, 20. júna 2015
Tvarohová torta s malinami
Foto: rajo

Kyslosť malín doplnená sviežim tvarohom a lahodnou šľahačkou. Kombinácia, ktorej neodoláte a zaručene neostanete len pri jednom kúsku. Navyše sa táto tortička ani nemusí piecť. Zobraziť celý popisKyslosť malín doplnená sviežim tvarohom a lahodnou šľahačkou. Kombinácia, ktorej neodoláte a zaručene neostanete len pri jednom kúsku. Navyše sa táto tortička ani nemusí piecť. Množstvo surovín je na tortu s priemerom 20cm

Suroviny

Korpus:
150 g
75 g
Malinovo-tvarohová vrstva:
400 g
150 g
2 ks
250 g
12 plátkov (20g)
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cukrársku obruč alebo tortovú formu s priemerom 20cm. Z celofánu odstrihneme pás široký približne 8cm a vyložíme ním kraje torty. Vďaka celofánu bude jednoduchšie po vychladnutí vybrať hotovú tortu z formy.

    Tvarohová torta s malinami - obrázok 1
  2. 2

    Mrazené maliny dáme do malého hrnca, pridáme 50g cukru a 1dc vody. Privedieme do varu a varíme do rozpadnutia malín. Rozmixujeme ich a pasírujeme cez väčšie sitko, aby sme zachytili semienka.

  3. 3

    Plátky želatíny namočíme do studenej vody.

  4. 4

    Malinové pyré vrátime do hrnca a zohrejeme. Do teplej zmesi pridáme vyžmýkané plátky želatíny a necháme ich rozpustiť. Nevaríme. Malinové pyré necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

  5. 5

    Zatiaľ si rozmixujeme najemno maslové sušienky, pridáme roztopené maslo a zmes roztlačíme na do formy.

  6. 6

    Dobre vychladnutú smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so 100g cukru. Jemne vmiešame tvaroh a približne 2/3 malinového pyré. 1/3 malinového pyré si odložíme, vytvorí hornú vrstvu torty. Malinovo-šľahačkovú zmes nalejeme na do formy na sušienkový základ.

  7. 7

    Dáme stuhnúť do chladničky približne na 1 hodinu, aby bol vrch pevný.

  8. 8

    Tortu vyberieme z chladničky a navrch nalejeme odloženú časť malinového pyré. Ak pyré príliš stuhlo, na slabom plameni ho zohrejeme. Dávame si však potom pozor, aby sme ho nenaliali na šľahačkovú vrstvu príliš horúce.

  9. 9

    Tortu necháme v chladničke aspoň 4 hodiny stuhnúť. Pred podávaním odstránime formu a celofán. Ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.

Diskusia k receptu

kukulienka71
takto si predstavujem profesionálny recept. Aj tá fotka je tak lákavá, že sa nedá inak, 5*, KK
babav
Perfektne vsetko, recept , foto aj torta .5*KK.
violeta
Ovocné torty sú u nás top, táto vyzerá veľmi pekne....
victoria221
Superr rozhodne skusime recept prišiel vhod ďakujeme krasňe prijemnyzvišok dna žela Victoria
violeta
Tortu som vyskúšala pripraviť v jahodovej verzii, je výborná, použila som 800g jahôd a 30g plátkovej želatiny, drží výborne. Ďakujem za recept.

kukulienka71
takto si predstavujem profesionálny recept. Aj tá fotka je tak lákavá, že sa nedá inak, 5*, KK
babav
Perfektne vsetko, recept , foto aj torta .5*KK.
violeta
Ovocné torty sú u nás top, táto vyzerá veľmi pekne....
victoria221
Superr rozhodne skusime recept prišiel vhod ďakujeme krasňe prijemnyzvišok dna žela Victoria
violeta
Tortu som vyskúšala pripraviť v jahodovej verzii, je výborná, použila som 800g jahôd a 30g plátkovej želatiny, drží výborne. Ďakujem za recept.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia