Foto: rajo
Kyslosť malín doplnená sviežim tvarohom a lahodnou šľahačkou. Kombinácia, ktorej neodoláte a zaručene neostanete len pri jednom kúsku. Navyše sa táto tortička ani nemusí piecť. Zobraziť celý popisKyslosť malín doplnená sviežim tvarohom a lahodnou šľahačkou. Kombinácia, ktorej neodoláte a zaručene neostanete len pri jednom kúsku. Navyše sa táto tortička ani nemusí piecť. Množstvo surovín je na tortu s priemerom 20cm
Suroviny
Korpus: | |
150 g |
|
75 g |
|
Malinovo-tvarohová vrstva: | |
400 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
250 g |
|
12 plátkov (20g) |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si cukrársku obruč alebo tortovú formu s priemerom 20cm. Z celofánu odstrihneme pás široký približne 8cm a vyložíme ním kraje torty. Vďaka celofánu bude jednoduchšie po vychladnutí vybrať hotovú tortu z formy.
-
2
Mrazené maliny dáme do malého hrnca, pridáme 50g cukru a 1dc vody. Privedieme do varu a varíme do rozpadnutia malín. Rozmixujeme ich a pasírujeme cez väčšie sitko, aby sme zachytili semienka.
- 3
Plátky želatíny namočíme do studenej vody.
- 4
Malinové pyré vrátime do hrnca a zohrejeme. Do teplej zmesi pridáme vyžmýkané plátky želatíny a necháme ich rozpustiť. Nevaríme. Malinové pyré necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- 5
Zatiaľ si rozmixujeme najemno maslové sušienky, pridáme roztopené maslo a zmes roztlačíme na do formy.
- 6
Dobre vychladnutú smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so 100g cukru. Jemne vmiešame tvaroh a približne 2/3 malinového pyré. 1/3 malinového pyré si odložíme, vytvorí hornú vrstvu torty. Malinovo-šľahačkovú zmes nalejeme na do formy na sušienkový základ.
- 7
Dáme stuhnúť do chladničky približne na 1 hodinu, aby bol vrch pevný.
- 8
Tortu vyberieme z chladničky a navrch nalejeme odloženú časť malinového pyré. Ak pyré príliš stuhlo, na slabom plameni ho zohrejeme. Dávame si však potom pozor, aby sme ho nenaliali na šľahačkovú vrstvu príliš horúce.
- 9
Tortu necháme v chladničke aspoň 4 hodiny stuhnúť. Pred podávaním odstránime formu a celofán. Ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu