Tvarohová torta s malinami
Autor receptu: rajo
Kyslosť malín doplnená sviežim tvarohom a lahodnou šľahačkou. Kombinácia, ktorej
neodoláte a zaručene neostanete len pri jednom kúsku. Navyše sa táto tortička ani nemusí
piecť. Množstvo surovín je na tortu s priemerom 20cm
Postup
- Pripravíme si cukrársku obruč alebo tortovú formu s priemerom 20cm. Z celofánu odstrihneme pás široký približne 8cm a vyložíme ním kraje torty. Vďaka celofánu bude jednoduchšie po vychladnutí vybrať hotovú tortu z formy.
- Mrazené maliny dáme do malého hrnca, pridáme 50g cukru a 1dc vody. Privedieme do varu a varíme do rozpadnutia malín. Rozmixujeme ich a pasírujeme cez väčšie sitko, aby sme zachytili semienka.
- Plátky želatíny namočíme do studenej vody.
- Malinové pyré vrátime do hrnca a zohrejeme. Do teplej zmesi pridáme vyžmýkané plátky želatíny a necháme ich rozpustiť. Nevaríme. Malinové pyré necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- Zatiaľ si rozmixujeme najemno maslové sušienky, pridáme roztopené maslo a zmes roztlačíme na do formy.
- Dobre vychladnutú smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so 100g cukru. Jemne vmiešame tvaroh a približne 2/3 malinového pyré. 1/3 malinového pyré si odložíme, vytvorí hornú vrstvu torty. Malinovo-šľahačkovú zmes nalejeme na do formy na sušienkový základ.
- Dáme stuhnúť do chladničky približne na 1 hodinu, aby bol vrch pevný.
- Tortu vyberieme z chladničky a navrch nalejeme odloženú časť malinového pyré. Ak pyré príliš stuhlo, na slabom plameni ho zohrejeme. Dávame si však potom pozor, aby sme ho nenaliali na šľahačkovú vrstvu príliš horúce.
- Tortu necháme v chladničke aspoň 4 hodiny stuhnúť. Pred podávaním odstránime formu a celofán. Ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.