Tvarohová torta s malinami

Autor receptu: rajo

Kyslosť malín doplnená sviežim tvarohom a lahodnou šľahačkou. Kombinácia, ktorej neodoláte a zaručene neostanete len pri jednom kúsku. Navyše sa táto tortička ani nemusí piecť. Množstvo surovín je na tortu s priemerom 20cm

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si cukrársku obruč alebo tortovú formu s priemerom 20cm. Z celofánu odstrihneme pás široký približne 8cm a vyložíme ním kraje torty. Vďaka celofánu bude jednoduchšie po vychladnutí vybrať hotovú tortu z formy.
  2. Mrazené maliny dáme do malého hrnca, pridáme 50g cukru a 1dc vody. Privedieme do varu a varíme do rozpadnutia malín. Rozmixujeme ich a pasírujeme cez väčšie sitko, aby sme zachytili semienka.
  3. Plátky želatíny namočíme do studenej vody.
  4. Malinové pyré vrátime do hrnca a zohrejeme. Do teplej zmesi pridáme vyžmýkané plátky želatíny a necháme ich rozpustiť. Nevaríme. Malinové pyré necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  5. Zatiaľ si rozmixujeme najemno maslové sušienky, pridáme roztopené maslo a zmes roztlačíme na do formy.
  6. Dobre vychladnutú smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so 100g cukru. Jemne vmiešame tvaroh a približne 2/3 malinového pyré. 1/3 malinového pyré si odložíme, vytvorí hornú vrstvu torty. Malinovo-šľahačkovú zmes nalejeme na do formy na sušienkový základ.
  7. Dáme stuhnúť do chladničky približne na 1 hodinu, aby bol vrch pevný.
  8. Tortu vyberieme z chladničky a navrch nalejeme odloženú časť malinového pyré. Ak pyré príliš stuhlo, na slabom plameni ho zohrejeme. Dávame si však potom pozor, aby sme ho nenaliali na šľahačkovú vrstvu príliš horúce.
  9. Tortu necháme v chladničke aspoň 4 hodiny stuhnúť. Pred podávaním odstránime formu a celofán. Ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.