Tvarohová torta s jahodami

marienka44 - fotkamarienka44, 12. mája 2012

Recept je z časopisu LA SPERANZA /magazín nielen pre pacientov s onkologickým ochorením/. Mala som doma všetky potrebné suroviny, tak som vyskúšala. Všetkým chutila, Zobraziť celý popisRecept je z časopisu LA SPERANZA /magazín nielen pre pacientov s onkologickým ochorením/. Mala som doma všetky potrebné suroviny, tak som vyskúšala. Všetkým chutila, dokonca priateľka robi dnes tortu po vcerajšku druhýkrát. Ja som jej poskytla recept. Ona použila mrazené záhradné černice. Jediný problém bol, že som nemala predstavu, v akej forme mám cesto piecť. Preto som ponechala originálnu terminoĺógiu ohľadom formy.

12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
100 g
50 ml
100 ml
100 g
1/2 balíčka
krém:
250 g
250 ml
1 ks
 podľa chuti
1 ks
ovocie:
250 g




Postup

  1. 1

    Celé vajce vyšľahať s kryšt.cukrom na penu, postupne zašľahať olej, potom mlieko alebo vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva /6g/. Cesto vyliat do vymastenej formy na ovocnú tortu s vyvýšeným okrajom /ráfikom/. Ja som nevedela, o akú formu sa jedná, tak som použila formu so zúbkovaným okrajom a vyložila som ju papierom na pečenie. Ale tvar zúbkov sa nezachoval, keďže sa jedná o piškótové cesto. Odporučila by som obyčajnú tortovú formu. Piecť asi 20 min. vo vyhriatej rúre na 180 °.Každá rúra pečie inak, preto sa riaďte svojou rúrou. Po upečení vyklopiť na pocukrovanú dosku a nechať vychladnúť. Ak si netrúfate upiecť piškótový korpus doma, pokojne si kúpte hotový.

  2. 2

    Šľahačku vyšľahať s vanilkovým cukrom do tuha. V druhej miske vymiešať tvaroh s práškovým cukrom podľa chuti a v tretej miske pripraviť želatínový stužovač podľa návodu, t.j. 100 ml vlažnej vody vymiešať so stužovačom. Potom po častiach zašľahať k stužovaču vymiešaný tvaroh a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Je to vlastne jedno v akom poradí zmiešame všetky tri substancie. Krém po čiastočnom stuhnutí navrstviť do priehlbiny v upečenom korpuse /ja som nemala v korpuse žiadnu priehlbinu/. Tak som to jednoducho natrela čo najvyššie, ako sa dalo. Nechať stuhnuť, ale nie celkom.

  3. 3

    Na krém naukladať ovocie /ja som mala jahody z Lidla/ a dať do chladničky dobre stuhnúť. Ja som ešte povrch ponatierala s pripraveným Ovocným želé s jahodovou príchuťou od Dr. Oetkera-19 g podľa priloženého návodu, ktoré nespomínam v rozpise surovín. Zvyšok zarobeného želé som naliala do vyšších pohárov na stopke spolu s na sitku opláchntým lesným ovocím z mrazničky. Po zatuhnutí jednej vrstvy som dala pár piškót a znovu som zaliala so želé. Vyzeralo to efektne, červeno, ako z cukrárne. Povrch sa ozdobí šľahačkou. Ovocný pohár som neplánovala robiť, len aby som využila nespotrebovanú tekutinu so želé.

    Tvarohová torta s jahodami - obrázok 3
  4. 4

    To je obr.pohára ešte bez šľahačky.

Diskusia k receptu

3sandra3
pekná tortička... ale aké množstvo jahôd máme použiť?
yanah
@marienka44 ... zhodou okolností, tento recept poznám :)) ... použila som túto formu


a korpus po upečení vyzerá takto

(je tam pekne vidno tú priehlbinu, do ktorej sa dáva krém) ... dúfam, že tie linky budú fungovať :))
babidka
Marienka ,ta torta vyzera vyborne a kedze o mesiac /snad/ buduuz jahody aj na nasej zahrade , tak tuto torticku urobim .A uz sa tesim...
mariadra
Na odporúčanie lekára držím diétu, nesmiem jesť ani chlieb, ale aj tak prezerám recepty. Tento sa mi veľmi páči. Dávam do KK, zíde sa neskôr... Zajtra si urobím aspoň tvarohový krém s jahodami, ale bez cukru.
izabella929
super tortička.-) iste aj veľmi chutná...veď akoby aj nie,jahody veľmi vynikoš ovocie..)
jarunka
Nieco podobne robievala moja kamaradka na cely plech, ked boli deti este male. Dobry kolacik na jahodovu sezonu. Asi preto to davala na cely plech, pretoze chcela tiez spotrbovat cely balycek zele.
marienka44
@Yanah ,ano, bude to asi ten plech, co spomina autorka receptu v casopise. Nevedela som si to predstavit. Srdecna vdaka za poslane linky. J a som dokonca vcera napisala e.mail do redakcie casopisu, aby upresnili ,o aky plech ide. Zatial som nedostala odpoved. Podobne upecene korpusy predavaju v Kauflande, aj v Nemecku.
Krem, ktory som neminula, som zjedla lyzickou este nestuhnuty s okrojkami jahod. Pod listkami je casto plod zeleny, to som nedavala na tortu. Čo chýba na obrazku, som zjedla ja. Neskor som mala vycitky. :-)
alexdidi
Keďže robím takéto tortičky dosť často,lebo sú výborné a aj u nás veľmi obľúbené,napr.aj takto: varecha.pravda.sk/recepty/jahodova-sarlota-fotorecept/177...
len pridať jednu radu,podľa skúseností im dodá vynikajúcu chuť taká maličkosť ako je citrónová šťava.Podľa chuti sa potom môže pridať cukor,ale chuť sa naozaj zmení a dochutí tento krém.
marienka44
Ďakujem za pekné komentáre, hlavne @Yanah , ktorá je autorkou povodneho receptu. :) Odhalila som ju necakane tým, ze som navstivila jej blog uvedeny pri jej vizitke. Su tam uverejnene aj Puncove rezy, ktore su totozne s receptom v horeuvedenom casopise LA SPERANZA. Je to uzasna stranka, obdivujem jej preciznost a záber. Gratulujem a prajem veľa elanu v uverejnovani receptov.
yanah
áno, @marienka44 ... "odhalila" si ma :)))) ... tie recepty v La Speranza sú moje :))
ĎAKUJEM za tvoje pekné slová ... veľmi ma teší, že sa ti moje recepty páčia a ešte raz ĎAKUJEM za pochvalu :))

zdenkas
Peknučká tortička,veru,keď budú jahôdky urobím.Dík za rcp.
violetacamorova
Marienka pekná tortička, ja som ju robila tak, že na tento kúpeny korpusom som rozložila jahody a poliala želatínou. Pri podávaní som navrstvila šľahačku, ty si ju vylepšila o čerstvý krém, uložila som si...
yanah
chcela by som ešte doplniť, že tento recept na korpus z 1 vajíčka pasuje presne do formy na ovocný koláč, ktorá je na foto ... môžete si ho samozrejme upiecť aj v obyčajnej tortovej forme, ako to urobila @marienka44 ... ale nečakajte, že z 1 vajíčka budete mať vysoký nadýchaný piškótový korpus ...
mariaklara
V sobotu som piekla v tej forme korpus a skoro ma šľak trafil, korpus nie a nie vypadnúť. A tak krásne vyzeral. Ja som robila zo štyroch vajec, mala to byť trasená torta, na koniec boli šomlói halušky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia