Tvarohová torta s jahodami

Autor receptu: marienka44

Recept je z časopisu LA SPERANZA /magazín nielen pre pacientov s onkologickým ochorením/. Mala som doma všetky potrebné suroviny, tak som vyskúšala. Všetkým chutila, dokonca priateľka robi dnes tortu po vcerajšku druhýkrát. Ja som jej poskytla recept. Ona použila mrazené záhradné černice. Jediný problém bol, že som nemala predstavu, v akej forme mám cesto piecť. Preto som ponechala originálnu terminoĺógiu ohľadom formy.

12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajce vyšľahať s kryšt.cukrom na penu, postupne zašľahať olej, potom mlieko alebo vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva /6g/. Cesto vyliat do vymastenej formy na ovocnú tortu s vyvýšeným okrajom /ráfikom/. Ja som nevedela, o akú formu sa jedná, tak som použila formu so zúbkovaným okrajom a vyložila som ju papierom na pečenie. Ale tvar zúbkov sa nezachoval, keďže sa jedná o piškótové cesto. Odporučila by som obyčajnú tortovú formu. Piecť asi 20 min. vo vyhriatej rúre na 180 °.Každá rúra pečie inak, preto sa riaďte svojou rúrou. Po upečení vyklopiť na pocukrovanú dosku a nechať vychladnúť. Ak si netrúfate upiecť piškótový korpus doma, pokojne si kúpte hotový.
  2. Šľahačku vyšľahať s vanilkovým cukrom do tuha. V druhej miske vymiešať tvaroh s práškovým cukrom podľa chuti a v tretej miske pripraviť želatínový stužovač podľa návodu, t.j. 100 ml vlažnej vody vymiešať so stužovačom. Potom po častiach zašľahať k stužovaču vymiešaný tvaroh a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Je to vlastne jedno v akom poradí zmiešame všetky tri substancie. Krém po čiastočnom stuhnutí navrstviť do priehlbiny v upečenom korpuse /ja som nemala v korpuse žiadnu priehlbinu/. Tak som to jednoducho natrela čo najvyššie, ako sa dalo. Nechať stuhnuť, ale nie celkom.
  3. Na krém naukladať ovocie /ja som mala jahody z Lidla/ a dať do chladničky dobre stuhnúť. Ja som ešte povrch ponatierala s pripraveným Ovocným želé s jahodovou príchuťou od Dr. Oetkera-19 g podľa priloženého návodu, ktoré nespomínam v rozpise surovín. Zvyšok zarobeného želé som naliala do vyšších pohárov na stopke spolu s na sitku opláchntým lesným ovocím z mrazničky. Po zatuhnutí jednej vrstvy som dala pár piškót a znovu som zaliala so želé. Vyzeralo to efektne, červeno, ako z cukrárne. Povrch sa ozdobí šľahačkou. Ovocný pohár som neplánovala robiť, len aby som využila nespotrebovanú tekutinu so želé.
  4. To je obr.pohára ešte bez šľahačky.