Tvarohová nepečená torta s datlovo-orechovým korpusom

Autor receptu: monniee

Jesť a maškrtiť zdravo, neznamená ukrátiť sa o chuťové pôžitky. Skôr naopak. Častokrát je to o objavení nových, skvelých surovín a chuťových kombinácii. Vyskúšajte chuť tvarohu s kokosovým mliekom a lahodne sladký datlový korpus s opečenými vlašskými orechami :)

60 minút
príprava

Postup

  1. Predpríprava:
    Podľa bodu 3. sa rozhodneme, či si kúpime na tortu iba 1kg jemného tvarohu, alebo aj hrudkovitý. Sušené datle, slivky a polovicu množstva orechov dáme do nádoby, zalejeme vodou a cez noc necháme namočené. Plechovku s kokosovým mliekom dáme do chladničky. A tešíme sa na druhý deň, kedy môžme začať s prípravou torty ;)
  2. Korpus:
    Vodu, ktorou bolo zaliate sušené ovocie a orechy vylejeme. Následne túto hmotu vymixujeme tyčovým mixérom. Na panvici si nasucho opečieme vlašské orechy, kým začnú rozvoniavať. Posekáme ich nahrubo a pridáme do zmesi. Ďalej pridáme podľa chuti kakao a mletú škoricu. Zahustíme strúhaným kokosom. Zmes natrieme rovnomerne do tortovej formy a dáme do chladničky.
  3. Tvarohovo-kokosová masa:
    Najprv v miske vymiešame tvarohy s citrónovou šťavou a stéviou (množstvo podľa chuti). *UPOZORNENIE: Ja mám rada tú konzistenciu hrudkového tvarohu v torte, ale keď ju chcete robiť dvojfarebnú aj s kakaom, použite radšej IBA jemný tvaroh, inak to nebude v reze vyzerať až tak pekne...(viď. moja torta v reze).
  4. Plechovku s kokosovým mliekom nepretrepávame. Otvoríme ju a do hmoty pridáme tuhú časť kokosového mlieka z plechovky. Ak chceme dvojfarebnú tortu - oddelíme polovicu tvarohovej hmoty a vmiešame do nej dve polievkové lyžice kakaového prášku (kľudne aj viac a ochutnajte!..podľa mňa úplne božská chuť <3)
  5. Takže máme dve misky, jednu s kakaovou hmotou a druhú s bielou. Pripravíme si želatínu alebo agar (rastlinná želatína), podľa návodu. Vmiešame do pripravených tvarohových hmôt. Z chladničky vyberieme formu s korpusom a striedavo na neho navrstvíme obe hmoty.
  6. A už dáme len stuhnúť do chladničky. na vrch odporúčam dobrý džem, ovocie alebo čokoládu..ale to už je na vás, vašej fantázii a preferenciách :) Dobrú, zdravú chuť prajem! :)