Foto: prhlavka
Pospájala som do kopy suroviny čo dali zásoby a zákusok bol veľmi dobrý! Kto má rád ovocné a tvarohovo-šľahačkové pomaškrtí si.
Suroviny
Cesto: | |
7 PL |
|
7 PL |
|
7 ks |
|
2 PL |
|
štipka |
|
4 PL |
|
1/2 bal |
|
Tvarohovo-šľahačková plnka: | |
500 g |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
podľa chuti |
|
Pudingovo-šľahašková plnka: | |
1 ks |
|
2,5 dc |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Želatínová poleva: | |
1 balenie |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtka od bielkov. so žĺtok, kryštálového cukru, 4 PL studenej vody vyšľaháme žĺtkovú penu. Z bielkov, štipky soli, vyšľaháme bielkový sneh. Suché ingrediencie ( múku, KP, kakao premiešame) a následne zľahka vmiešavame do žĺtkovej peny s polovicou snehu, keď máme suroviny dostatočne premiešané pridáme ďalšiu polovicu snehu a zľahka domiešame. vylejeme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech, do vopred prehriatej rúry a dáme piecť.
- 2
Biela plnka: 2ks tvarohu dobre premiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom podľa chuti. Vyšľaháme si do tuha dve šľahačky a postupne primiešavame do tvarohu. Plnka je hotová.
- 3
Pudingová plnka: z mlieka, cukru a práškového pudingu uvaríme hustejší puding(preto sa robí z menej mlieka, aby bol hustejší nie podľa návodu) do hladka, tak aby sa nevytvorili hrčky a za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Podľa návodu si pripravíme 2 šľahačky v prášku/ kľudne aj klasické žovočíšne, ja som pridala aj jeden stužovač do šľahačky. Puding so šľahačkou premiešame a vznikne nám ďalšia plnka, ktorá môže mať redšiu konzistenciu, záleží aj od toho akú šľahačku použijeme. Preto som z jedného balenia pripravila želatínu podľa návodu, za studena sa mala nechať napučať so 4-5 PL studenej vody cca 10 minút a potom zohriať na sporáku do úplného rozpustenia a za tepla do nej zapracovať pár lyžíc krému a následe to pridať do zvyšku(celého krému). Dala som na 5 minút do chladničky a bola eňo ňuňo :D
- 4
Na vychladnutý korpus som natrela jahodový džem, rovnomerne navrtsvila tvarohovú plnku, pudingovú plnku. A šla som vyrobiť želatínu, ktorú som po miernom zhustnutí rovnomerne roztiahla po celom povrchu a dala ešte poriadne stuhnúť do chladničky.
- 5
Výroba jahodovej želatíny : Do hrnca som si vložila rozmrazené ovocie časť šťavy z ovocia mi zostalo tak som použila na varenie želatíny asi 2dc zvyšok doliala studenú vodu, podľa návodu do kopy 0,5l vody a miešala kým sa neroztopila želatína, trvá to ozaj chvíľku, keď nebol hrniec horúci dala som schladiť do chladničky aby lepšie tuhla. A ako posledný krok vyliala na vrch zákusku a dala do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A škoda, že je fotka tak zvrchu, nevidno, koľko je tam toho krému a šľahačky. Inak môže byť dobrý.