Tvarohová maškrta
Autor receptu: prhlavka
Pospájala som do kopy suroviny čo dali zásoby a zákusok bol veľmi dobrý! Kto má rád
ovocné a tvarohovo-šľahačkové pomaškrtí si.
Postup
- Oddelíme si žĺtka od bielkov. so žĺtok, kryštálového cukru, 4 PL studenej vody vyšľaháme žĺtkovú penu. Z bielkov, štipky soli, vyšľaháme bielkový sneh. Suché ingrediencie ( múku, KP, kakao premiešame) a následne zľahka vmiešavame do žĺtkovej peny s polovicou snehu, keď máme suroviny dostatočne premiešané pridáme ďalšiu polovicu snehu a zľahka domiešame. vylejeme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech, do vopred prehriatej rúry a dáme piecť.
- Biela plnka:
2ks tvarohu dobre premiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom podľa chuti. Vyšľaháme si do tuha dve šľahačky a postupne primiešavame do tvarohu. Plnka je hotová.
- Pudingová plnka:
z mlieka, cukru a práškového pudingu uvaríme hustejší puding(preto sa robí z menej mlieka, aby bol hustejší nie podľa návodu) do hladka, tak aby sa nevytvorili hrčky a za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Podľa návodu si pripravíme 2 šľahačky v prášku/ kľudne aj klasické žovočíšne, ja som pridala aj jeden stužovač do šľahačky. Puding so šľahačkou premiešame a vznikne nám ďalšia plnka, ktorá môže mať redšiu konzistenciu, záleží aj od toho akú šľahačku použijeme. Preto som z jedného balenia pripravila želatínu podľa návodu, za studena sa mala nechať napučať so 4-5 PL studenej vody cca 10 minút a potom zohriať na sporáku do úplného rozpustenia a za tepla do nej zapracovať pár lyžíc krému a následe to pridať do zvyšku(celého krému). Dala som na 5 minút do chladničky a bola eňo ňuňo :D
- Na vychladnutý korpus som natrela jahodový džem, rovnomerne navrtsvila tvarohovú plnku, pudingovú plnku. A šla som vyrobiť želatínu, ktorú som po miernom zhustnutí rovnomerne roztiahla po celom povrchu a dala ešte poriadne stuhnúť do chladničky.
- Výroba jahodovej želatíny :
Do hrnca som si vložila rozmrazené ovocie časť šťavy z ovocia mi zostalo tak som použila na varenie želatíny asi 2dc zvyšok doliala studenú vodu, podľa návodu do kopy 0,5l vody a miešala kým sa neroztopila želatína, trvá to ozaj chvíľku, keď nebol hrniec horúci dala som schladiť do chladničky aby lepšie tuhla. A ako posledný krok vyliala na vrch zákusku a dala do chladničky.