Tuniakový šalát fit

tiuska - fotkatiuska, 19. februára 2012

Tento recept som si vymyslela kvôli zdravému životnému štýlu, ktorým som začala žiť. Tento šalátik je veľmi dobrý a veľmi sýty. Vhodný na večeru Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela kvôli zdravému životnému štýlu, ktorým som začala žiť. Tento šalátik je veľmi dobrý a veľmi sýty. Vhodný na večeru a zasýti aj mužov. Mám to odskúšané na svojom:)

2-3
porcie
10 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks veľká
4 ks natvrdo
4 lyžičky drvené
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Ľadový šalát očistíme tak, že prvé dva listy odtrhneme, ostatok podľa potreby omyjeme a potrháme (nekrájame) na kúsky do veľkej misy.

  2. 2

    Očistíme cibuľu a rozkrojíme na polovičku. Nakrájame na tenšie polmesiačiky. Pridáme do misky.

  3. 3

    Uvaríme si 4 vajcia natvrdo (po zovretí vody vajcia varíme 9 minút), ošúpene škrupinku a nakrájame na osminky a potom ešte na polovičky. Pridáme do misky.

  4. 4

    Otvoríme obe konzervy s tuniakom a vydličkou vyškriabeme, aby sme nemali veľké kusy. Olej z konzervy nezlievame, pekne aj ten do misky pridáme.

  5. 5

    Pridáme ľanové semienka , najlepšie drvené (ja ich kupujem v predajni Update).

  6. 6

    Nakoniec pridáme šťavu z polky citróna, posolíme a okoreníme podľa chuti. Zľahka premiešame drevenými alebo umelohmotnými vareškami.

  7. 7

    Podávame do misiek na šalát. Pekne kopcom. Dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

jajasa
aj ja taký robievam + pridám čo ešte mám, najradšej ešte cherry rajčinky a uhorku. Soľ nedávam. A ak vynechám tuniaka, tak veľa olivového oleja
asa5
pekné :) len podľa mňa, nebol by predsa len lepší a zdravší tuniak vo vlastnej šťave? :)
tanulienka
podľa mňa je tuniak vo vlastnej šťave nie veľmi chutný, ja mám pocit, ako keby som jedla blato...a aj tak tam treba potom dať olivový olej, takže ja radšej takto:) ale každý podľa vlastného svojho gusta:)
zdenulla
Mňamka len keďže som nemala ľanové semienka a nemám rada vajíčka, nahradila som si ich slnečnicovými semienkami a surovým karfiolom...plus som to trošku poliala repkovým olejom lebo tuniak bol vo vlastnej šťave @tanulienka a bol výborný (lidl) :) Pochutila som si!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia