Tuniakové kocky

Autor receptu: rybarkuchar

Tuniak je úžasná ryba. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Najčastejšie sa u nás dá zohnať mrazený, je dosť drahý ale raz za čas sa to dá. Ponúkam recept s nie celkom bežnou prílohou. Sám som tomu moc neveril. Nevyskúšaš nevieš – domácim testérom (manželke a dcére) to chutilo.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tuniaka pripravíme ako inak – super jednoducho: pokrájame na kocky, posolíme, na panvicu dáme pár kvapiek olivového oleja, pridáme tuniaka, trochu opečieme ( pekne zhnedne ), podlejeme trochou vodoy a dusíme cca. 5 minút.
  2. Rezance uvaríme podľa návodu, scedíme a zmiešame s trochou masla a hrudkou tvarohu.
  3. Čínsku kapustu nakrájame na rezance, rovnako ľadový šalát (1: 1), posolíme, pokvapkáme citrónom a je to hotové.