Tuniaková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Všetky rybacie pomazánky čo som pozerala na internete, ale mám aj knižku, obsahujú okrem iného aj maslo. Ja robím pomazánku z celej konzervy teda aj z oleja a maslo už nedávam. Rybací olej je zdravý, môjmu zdraviu prospešný tak prečo by som ho mala vylievať a nahrádzať maslom.

10 minút
príprava

Postup

  1. Tuniaka aj z olejom roztlačíme vidličkou, pridáme 2 PL horčice, 1 PL kyslej smotany a trochu mletého čierneho korenia.
  2. zamiešame, pridáme na drobno nakrájanú cibuľku. Komu by sa zdalo že pomazánka bude mastná, tak chuť rybacieho oleja stiahne horčica a smotana to nakoniec zjemní.
  3. Podávame s chlebom alebo rožkami. My sme mali k pomazánke chlebové placky (focaccia), ktoré som si dnes znova upiekla lebo som mala na ne chuť :-) s pomazánkou boli výborné.