Šťavnatý koláčik na sviatky.

Suroviny

Cesto 2x:
6 ks
11 dkg
11 dkg
1/2 bal.
Plnka:
1/2 l
2 bal.
25 dkg alebo Hera
15 dkg

Online leták

Postup

  1. 1

    Zo 6 bielkov ušľaháme sneh, pridáme žĺtky, cukor a múku s práškom do pečiva. Takto upečieme 2 cestá, do jedného z nich pridáme kakao.

  2. 2

    Mlieko so Zlatým klasom uvaríme a necháme vychladnúť. Palmarin vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladený puding.

  3. 3

    Tmavé cesto rozdelíme na 2 časti, svetlé na 4. Pripravíme si 2 formy na srnčí chrbát. Každé cesto potrieme šťavou z broskyňového kompótu a do suchej formy ukladáme: tmavé cesto, krém, broskyne, krém, svetlé cesto, krém, banán, krém, svetlé cesto. Zaťažíme a necháme stáť do druhého dňa.

  4. 4

    Koláč vyklopíme, potrieme lekvárom a polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

izabella929
vyzerá skvele.-) mám rada tento zákusok...chystám sa aj ja robiť na Silvestra niečo podobné...
helca103
krásny zákusok, dávno som ho už nerobila ďakujem za pripomenutie
havino
je to vdačný zákusok,pekný na pohľad, dobrý na chuť,robila som ho, ako veľmi mladá kuchárečka pár krát, suseda mi dala recept, musela som si pokresliť do kuchárského zošita,ako sa to cesto krája a kombinuje, sranda, teraz ked sa pozriem na koláč už mám nejakú predstavu, že ako sa robí ,ale vtedy to bol pre mna hlavolam