Tučniaky

Autor receptu: kovamo

Tento receptík vyskúšala spraviť moja 8 ročná dcérka Natálka z kuchárskej knižky Receptíky pre malých kuchárov- hravá kuchárka pre deti. Mala z tučniakov veľkú radosť, lebo sa jej ozaj vydarili.

11
porcií
50 minút
príprava

Postup

  1. V mikroténovom sáčku si rozdrvíme piškóty na jemný prášok a zmiešame s cukrom/ trochu cukru si odložíme na plnku s tvarohom/, maslom a kokosom.Pridáme 2 lyžice mlieka a cesto dôkladne vypracujeme. Cesto vtlačíme do formičky na úle a doprostred urobíme prstom dieru.V miske si zmiešame tvaroh s cukrom.Malou lyžičkou naplníme otvor tvarohom a pritlačíme piškótu.Takto pripravené cesto necháme aspoń 2 hodiny v chladničke.
  2. Pripravíme si bielu polevu a na potravinovej fólii polejeme časť tučniaka.Potom si rozpustíme tmavú čokoládu na varenie s maslom.Tučniaky polejeme z druhej strany.
  3. Ešte predtým ako čokoláda stuhne prilepíme z oboch strán polovičky mandlí ako krídelká a zobáčik.Na očká použijeme dekoratívne gulôčky. A hotovo, tučniaky sú na svete, bez pečenia , pre deti ako stvorené, to bolo radosti, keď mohla pracovať sama!!!!