Trojuholníky s tvarohovou plnkou
cukrárka hotela Danubia Gate v Bratislave, 1. júna 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, pomocou valčeka prenesieme na plech, popicháme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a upečieme. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý plát.
- 2
Krém: Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať, jahody umyjeme a očistíme. Polovicu jahôd rozmixujeme a zmiešame s tvarohom, cukrom, citrónovou kôrou a so šťavou. Dôkladne premiešame.
- 3
Zo želatíny zlejeme vodu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli, vlejeme ju do tvarohovo-jahodovej zmesi, nakoniec zamiešame zvyšné pokrájané jahody.
- 4
Spodný plát po vychladnutí natrieme rozpustenou čokoládou, necháme stuhnúť a navrstvíme na ňu jahodovú zmes. Dáme do chladu stuhnúť.
- 5
Vrchný plát pokrájame na trojuholníky alebo iné tvary a uložíme ich na tuhnúci krém. Nakoniec posypeme cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu