Trojfarebná čokoládová torta
Foto: simi711
Chutná torta aj na slávnostné príležitosti.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
200 g |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
200 g |
|
1/2 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 štipka |
|
Tmavý krém: | |
150 g |
|
2 PL |
|
5 PL |
|
375 ml |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
50 ml |
|
Bledý krém: | |
100 g |
|
375 ml |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Na dno tortovej formy priemer 28 cm dáme papier na pečenie . Bielka so štipkou soli vyšľaháme na sneh postupne pridávame z odváženého ¾ kryštálového cukru a vyšľaháme na hustú penu. Žĺtky s ostatným cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vodu a olej striedavo, čokoládový krém Nutella a preosiate kakao. Vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh. Nalejeme do tortovej formy a dáme piecť podľa rúry (180 °C 40 – 50 minút) Po upečení necháme vychladnúť. Vrchnú kôrku ošúpeme.
- 2
Nad parou rozpustíme čokoládu. V miske zmiešame kakao s horúcou vodou, podľa potreby môžeme ešte pridať trošku vody. Obe čokoládové hmoty zmiešame a necháme chvíľu vychladnúť. Šľahačku s cukrom vyšľaháme. Po troche vmiešame šľahačku do čokoládovej hmoty a potom spolu zľahka premiešame. ½ stužovača za studena pripravíme podľa návodu a zmiešame so šľahačkovo-čokoládovou hmotou. Rozotrieme na vychladnutý korpus, Dáme do chladničky, kým pripravíme bledý krém.
- 3
Bledý krém pripravujeme rovnako ako tmavý. Bledý krém rovnomerne rozotrieme na tortu, na tmavý krém. Dáme do chladničky na dve hodiny. Ozdobíme čokoládovými hoblinami alebo kakaom.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu