Čokoládová torta
Čokoládová torta

Trojfarebná čokoládová torta

simi711 - bez fotkysimi711, 20. mája 2018
Trojfarebná čokoládová torta
Foto: simi711

Chutná torta aj na slávnostné príležitosti.

12
porcií
50 minút
príprava
40 - 50 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
200 g
4 PL
4 PL
200 g
1/2 ks
3 PL
3 PL
1 štipka
Tmavý krém:
150 g
2 PL
5 PL
375 ml
2 PL
1/2 ks
50 ml
Bledý krém:
100 g
375 ml
2 PL
1/2 ks
50 ml




Postup

  1. 1

    Na dno tortovej formy priemer 28 cm dáme papier na pečenie . Bielka so štipkou soli vyšľaháme na sneh postupne pridávame z odváženého ¾ kryštálového cukru a vyšľaháme na hustú penu. Žĺtky s ostatným cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vodu a olej striedavo, čokoládový krém Nutella a preosiate kakao. Vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh. Nalejeme do tortovej formy a dáme piecť podľa rúry (180 °C 40 – 50 minút) Po upečení necháme vychladnúť. Vrchnú kôrku ošúpeme.

  2. 2

    Nad parou rozpustíme čokoládu. V miske zmiešame kakao s horúcou vodou, podľa potreby môžeme ešte pridať trošku vody. Obe čokoládové hmoty zmiešame a necháme chvíľu vychladnúť. Šľahačku s cukrom vyšľaháme. Po troche vmiešame šľahačku do čokoládovej hmoty a potom spolu zľahka premiešame. ½ stužovača za studena pripravíme podľa návodu a zmiešame so šľahačkovo-čokoládovou hmotou. Rozotrieme na vychladnutý korpus, Dáme do chladničky, kým pripravíme bledý krém.

  3. 3

    Bledý krém pripravujeme rovnako ako tmavý. Bledý krém rovnomerne rozotrieme na tortu, na tmavý krém. Dáme do chladničky na dve hodiny. Ozdobíme čokoládovými hoblinami alebo kakaom.

    Trojfarebná čokoládová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu