Foto: adkas
Torta je vyzorovo zaujimava. Je narocna na pripravu aj na suroviny. Plnka z tmavej cokolady, z bielej cokolady a tretia je s jahodovou prichutou. Zobraziť celý popisTorta je vyzorovo zaujimava. Je narocna na pripravu aj na suroviny. Plnka z tmavej cokolady, z bielej cokolady a tretia je s jahodovou prichutou. Roladky na boku su plnene plnkou z bielej cokolady v kombinacii so susenym mliekom. Povodne som chcela vrch zaliat coko polevou a ozdobit karamelovymi lieskovcami, ale to by uz bolo vela kombinacii. Slahackova pokryvka bola v pohode. Torta je bohata na chute, ale aj na kalorie. Som vsak rada, ze som ju vyskusala.
Suroviny
na korpus: | |
3 ks |
|
100 g |
|
120 g |
|
3 PL |
|
na roladu: | |
4 PL |
|
150 g |
|
150 g |
|
3 PL |
|
krem na roladu, salka=2,5dl : | |
1 salka |
|
1 salka |
|
100 g |
|
150 g |
|
50-70 g |
|
cokoladova plnka: | |
200 g |
|
300 ml |
|
plnka z bielej cokolady: | |
150 g |
|
300 ml |
|
5 g |
|
jahodova plnka: | |
50 g |
|
150 ml |
|
100 ml ( u mna jahodovy sirup 75 ml a trochu rumovej esencie) |
|
5 g |
|
na ozdobu: | |
250 ml |
|
trochu (alebo podla vlastneho uvazenia) |
|
na sirup: | |
2 PL |
|
1/2 pohara prevarena |
|
1 PL |
|
trochu alebo rumovej esencie |
|
Postup
-
1
Pripravime si piskotu na korpusy. Cele vajcia slahame s cukrom, kym zdvojnasobia svoj objem. Potom pridame muku zmiesanu s Nesquikom. Rozdelime na dve casti a upecieme dva korpusy v tortovej forme o priemere 24 cm. Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov C cca 12 minut. Nevysusujte zbytocne dlhym pecenim. Dno torty vylozte papierom na pecenie. Upeceny korpus vyberieme z formy a nechame vychladnut na mriezke.
-
2
Piskotu na roladku pecieme rovnako ako korpusy na tortu. Po upeceni poprasime praskovym cukrom a zvinieme do rolady. Nechame dobre vychladnut.
-
3
Cukor zalejeme vodou a na miernom ohni ho vyvarime na sirup. Trva to asi 8 minut. Odstavime z ohna a vmiesame maslo. Miesame , kym sa maslo spoji so sirupom.
-
4
a potom vmiesame susene mlieko a kokos. apier, natrieme plnku a znovu stocime, zabalime do folie a odlozime do chladnicky , aby dobre stuhla plnka.
-
5
Z vychladnutej rolady stiahneme papier, natrieme plnku. a znovu stocime, zabalime do folie a odlozime do chladnicky , aby dobre stuhla plnka.
-
6
a znovu stocime, zabalime do folie a odlozime do chladnicky , aby dobre stuhla plnka.
-
7
Cokoladova plnka: Do 200 ml slahackovej smotany nalameme cokoladu na kocky. Smotanu zahrejeme za staleho miesania cokolady do bodu varu a odstavime. Stale miesame, kym sa cokolada neroztopi. Odlozime bokom do uplneho vychladenia. Potom pridame zvysok slahackovej smotany ( 150 ml ) a vyslahame krem.
-
8
Pripravime si sirup na korpus: 1 PL nescafe zalejeme do polovice pohara prevarenou vodou, pridame 1 PL cukru a trochu rumovej esencie, prip. rumu. Dobre pokropime tymto sirupom obe korpusy. Netreba lutovat, piskota je dost hutna.
-
9
Jednu tretinu cokoladoveho kremu natrieme na korpus.Asi dve lyzice coko plnky odoberieme a potrieme nou roladu a posypeme struhanym kokosom.
-
10
Roladu narezeme na cca 1cm kolieska a ulozime dookola formy. Potom natrieme zvysok cokoladoveho kremu a odlozime do chladnicky. Pekne stuhne.
-
11
Jahodova plnka: Zelatinu zalejeme 2 PL studenej vody a nechame napucat.
-
12
Do 75 ml slahackovej smotany nalameme cokoladu. Zahrejeme do bodu varu. Odstavime, miesame, kym sa cokolada neroztopi. Ked je cokolada mierne ochladena ( to zn. , ze je este tepla, ale nepali vam uz prst), tak pridame zelatinu. Najprv do zelatiny pridame cca 2 PL cokoladovej smotany a potom vmiesame vsetko do cokolady rozpustenej v smotane. Neurobia sa tak hrcky. Pridame jahodovy liker ( u mna jahodovy sirup a trochu rumovej esencie.
-
13
a nakoniec vmiesame tuhu slahacku, ktoru sme si vyslahali zo zvysku ( 75 ml) slahackovej smotany. Nechame mierne stuhnut. Potom z nej budeme robit zmrzlinovou naberackou kopceky.
-
14
Plnka z bielej cokolady: Opat dame napucat zelatinu. Do 200 ml slahackovej smotany nalameme cokoladu na kocky. Smotanu zahrejeme za staleho miesania cokolady do bodu varu a odstavime. Stale miesame, kym sa cokolada neroztopi.Ked je cokolada mierne ochladena ( to zn. , ze je este tepla, ale nepali vam uz prst), tak pridame zelatinu. Najprv do zelatiny pridame cca 2 PL cokoladovej smotany a potom vmiesame vsetko do cokolady rozpustenej v smotane. Odlozime bokom do uplneho vychladenia. Potom pridame zvysok slahackovej smotany ( 100 ml ) a vyslahame krem.
-
15
A pokracujeme v skladani torty : Na cokoladovu plnku pomocou zmrzlinovej naberacku urobime z jahodovej peny kopceky a ulozime ich naprostriedok do tvaru kvetu.
-
16
Dookola natrieme plnkou z bielej cokolady. Tie roladky, ktorymi je vylozena tortova forma ak vam prevysuju boky, kludne zatlacte rukami ( splostite).
-
17
Prikryjeme druhym korpusom, ktory predtym nez nim ukoncime tortu, tak vydatne pokropime kavovym sirupom. Odlozime do chladnicky a pred podavanim ozdobime slahackou a posypeme coko ryzou. Ked som davala na podnos, tak som celu tortu otocila , pretoze ten vrchny korpus sa trochu "zrazil" z nepochopitelnych dovodov a preto je coko plnka na vrchu.
-
18
pred podavanim ozdobime slahackou a cokoladou alebo podla lubovole:)
-
19
v reze
-
20
Happy Birthday, darling!
a chut iste jedinecna ! Stoji za namahu ...vdaka za recept;-)