Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom

Autor receptu: nelajsia

Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku.Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je slabo horká.

2-3
porcie
20 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme cesnak, nasekáme ho aj s rozmarínovými vetvičkami. Cibuľu nakrájame na tenké krúžky. Do kuracieho mäska urobíme zárez a napolníme cesnakom a rozmarínom. Osolíme, pokoreníme a opečieme na 2 lyžiciach olivového oleja 12 min. , pričom neustále obraciame mäso.
  2. na dressing zmiešame jogurt, horčicu, 1 lyživu olivového oleja, balsamico a med, pridáme soľ a korenie
  3. Trevisano namočíme na pár minút do vlažnej vody, aby sa vyplavili horké látky. Vysusíme ho, a poukladáme na taniere.Filety nakrájame na tenké plátky. Mäso, orechy a cibuľové krúžky so zvyšným rozmarínom rozdelíme na šalát. Polejeme dressingom.