Treska nazeleno

Autor receptu: martinis

Opäť som raz dostal chuť na rybu, tak som si ju pripravil pekne "nazeleno" so smotanovo - brokolicovou omáčkou a zemiakmi O:)

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvicu si dáme trocha masla, rozohrejeme ho a uložíme naň tresku. Posypeme podľa chuti korením, po chvíli otočíme a okoreníme i z druhej strany. Pečieme do mäkka z oboch strán.
  2. Menšie zemiaky očistíme, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, medzitým si pripravíme brokolicovú omáčku : 1/2 brokolice umyjeme, rozoberieme na ružičky a dáme na 5 minút variť. Až bude mäkká, scedíme ju, dáme do misky, rozpučíme, pridáme 100 g kyslej smotany, trocha soli a dobre premiešame.
  3. Uvarené zemiaky poukladáme po obvode taniera a zalejeme omáčkou. Do stredu taniera dáme hrášok a naň uložíme tresku, podávame s úsmevom :))
  4. Môj tip : Omáčku mám rád hustú, ale pokojne si ju môžte zriediť trochou mlieka.