Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov fotorecept

slavka2012 - fotkaSlavka2012, 17. marca 2013 19:49
Ďalšie recepty »

Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem už spomenutej treščej pečene ju tvoril šalát z reďkovky daikon okorenený zrniečkami černuchy, ryža a omeleta na japonský spôsob s mladou cibuľkou, doplnená nakladaným zázvorom a riasou wakame.

2
porcie
60 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Treščiu pečeň vyberieme z konzervy a necháme na sitku, aby odkvapkal prebytočný olej.

    Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šťavu z pomaranča dáme do rajničky, pridáme nastrúhaný zázvor, pretlačený malý strúčik cesnaku a na miernom ohni odparíme tak, aby nám z pôvodného objemu zostala asi štvrtina. Do skoncentrovanej pomarančovej šťavy pridáme šťavu z polovice limetky a 3 polievkové lyžice sójovej omáčky.

    Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Citrusovú marinádu vychladíme, do každej mištičky dáme polovicu treščej pečene a zalejeme ju polovicou marinády. Odložíme na 30 minút do chladničky.

    Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým očistíme a postrúhame reďkovku daikon, mierne ju posolíme a dochutíme hnedým cukrom a ryžovým octom. Napokon pridáme opláchnuté černuchové semiačka a premiešame. Uložíme do chladu.

    Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici zohrejeme olej, dve vajcia vyšľaháme dopenista, dochutíme troškou rybacej omáčky a nalejeme na panvicu s rozohriatym olejom. Posypeme nadrobno pokrájanou mladou cibuľkou a upečieme omeletu, ktorú zatočíme ako palacinku a pokrájame na približne dvojcentimetrové kúsky. Rovnako urobíme aj druhú omeletu.

    Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Marinovanú treščiu pečeň vyberieme z chladničky, ozdobíme kúskami mladej cibuľky a kúskom limetky,

    Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    uvarenú ryžu a reďkovkový šalát tiež naservírujeme do malých mištičiek

    Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a podávame spolu s omeletou, ktorú servírujeme na osobitnom tanieriku, spolu s nakladaným zázvorom a riasou wakame.

    Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto spolu tvoria tieto jedlá kompletný obed alebo večeru, ale omeletu, marinovanú treščiu pečeň i reďkovkový šalát môžeme podávať aj jednotlivo, ako chuťovky či predjedlá v rámci drobného pohostenia. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist