Trasená OLÉ kokosová torta s ananásom

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

20 minút
príprava
25 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 25 minút
  2. Do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l vlejeme ananásový kompót aj so šťavou, ananás nakrájame na menšie kúsky. Pridáme smotanu na šľahanie, Crème olé a Smeta-fix. Nádobu uzavrieme a trasieme tak dlho, kým sa suroviny nespoja.
  3. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou náplne potrieme spodný plát korpusu, prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty a na ozdobenie posypeme kokosom.