Foto: monty469
Tento jablkový koláč sa v našej rodine pečie celé roky. Pravidelne ho piekla moja svokra, a dlhé roky ho pečiem aj ja. Je to Zobraziť celý popisTento jablkový koláč sa v našej rodine pečie celé roky. Pravidelne ho piekla moja svokra, a dlhé roky ho pečiem aj ja. Je to najobľúbenejší koláč mojich milovaných, a keďže už máme letné jablká, na našom stole bude často :-)
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si očistíme jablká a nastrúhame ich na slzičkovom strúhadle.
-
2
Teraz dáme do nádoby múku s kypriacim práškom, cukor, vajíčka, maslo nastrúhame na slzičkovom strúhadle.
-
3
Môžeme hniesť cesto. Ak sa vám bude lepiť (kvôli maslu) trošku si pomúčte dlane a pôjde to jednoducho. Cesto zabalíme do folie a dáme do chladničky na 30 minút odpočinúť.
-
4
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti (jedna časť cca 550 g).
-
5
Teraz z jabĺk vytlačíme šťavu, ochutíme cukrom a škoricou. Sladíme individuálne podľa kyslosti jabĺk, naše jabĺčka potrebovali uvedené množstvo cukru.
-
6
Na pomúčenej doske rozvaľkáme prvú časť cesta. Vaľkáme na rozmer plechu. Ja som použila plech s rozmermi 35x35 cm.
-
7
Cesto pomocou valčeka prenesieme do plechu.
-
8
Na vrch rovnomerne uložíme jablká..
-
9
.. rozvaľkáme druhú časť cesta a prikryjeme ňou jablkovú náplň.
-
10
Pečieme pri 180 stupňoch do jemného zlatistého nádychu (asi 30 minút).
-
11
Keď trošku vychladne posypeme ho práškovým cukrom.
-
12
:-)
@Cesminaz ďakujem vám veľmi pekne :-)
@Iwer ďakujem veľmi pekne, aj ja robievam s tvarohom, len spodné cesto potriem džemom.
Prajem vám pekný deň:-)
Milý @Srazc ďakujem ti veľmi pekne a samozrejme aj ja želám celej tvojej rodinke hlavne zdravie, šťastie a veeľa lásky....:-)