Tradičný coleslaw
Autor receptu: 2010
Zajtra je Silvester a tu na každej grilovačke bude verzia ako sa tu tradicne robí, bez nálevu bez horčice a chrumkava, výborná a veľmi jednoduchá.
Postup
- Vykrojte hlub. Bielu kapustu,najlepšie na mandolíne, nakrájajte na slížiky,
tak isto mrkvu alebo nastrúhajte, keď nemáte mandolínu.
Cibuľu nastrúhajte.
Zeleninu poriadne premiešajte.
- Pripravte si dressing, zmiešajte ocot (treba vyskúšať radšej menej slovenský je ostrejší)
cukor, majonézu, korenie a soľ.
Použil som hrnček 250 ml.
- Vmiešajte dressing do zeleniny, najlepšie tak 2 hodiny popredu - odložte do chladničky.
PS: používajte všetky suroviny studené, aby šalát bol chrumkavý - aby nezvädol.
Dobrú chuť!