Tradičný coleslaw

Autor receptu: 2010

Zajtra je Silvester a tu na každej grilovačke bude verzia ako sa tu tradicne robí, bez nálevu bez horčice a chrumkava, výborná a veľmi jednoduchá.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vykrojte hlub. Bielu kapustu,najlepšie na mandolíne, nakrájajte na slížiky, tak isto mrkvu alebo nastrúhajte, keď nemáte mandolínu. Cibuľu nastrúhajte. Zeleninu poriadne premiešajte.
  2. Pripravte si dressing, zmiešajte ocot (treba vyskúšať radšej menej slovenský je ostrejší) cukor, majonézu, korenie a soľ. Použil som hrnček 250 ml.
  3. Vmiešajte dressing do zeleniny, najlepšie tak 2 hodiny popredu - odložte do chladničky. PS: používajte všetky suroviny studené, aby šalát bol chrumkavý - aby nezvädol. Dobrú chuť!