Tradičné zemiakové „šišky“ s makom fotorecept
Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 27. novembra 2015
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 27. novembra 2015

Foto: Ľuboš Pilc
Zemiakové cesto stojí pri zrode mnohých skvelých jedál, slaných aj sladkých. Nenechávajte ho však dlho stáť, zredlo by. Hotové šišky sa dajú tiež výborne zmraziť.
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
|
|
125 g |
|
40 g |
|
30 g |
|
75 g |
|
30 g (alebo orechy, perník) |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Potom pridáme vajce, múku, krupicu, mierne osolíme a vypracujeme cesto.- 2
Cesto prstami rozvaľkáme na tenký valček a ten rozdelíme na malé kúsky. Kúsky rukami vyšúľame (hovorovo sa šiškám hovorí šúľance).- 3
Takto pripravené šišky varíme vo vriacej vode 5–7 minút. Podávame posypané sladeným makom (alebo orechmi, perníkom), pokvapkáme rozohriatym maslom.Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu