Ryžové cestoviny

Tradičné kórejské tteokbokki

Autor receptu: ryzasos

Skúšali ste už tteokbokki? Tento lahodný tradičný kórejský recept je jedným z najobľúbenejších pouličných jedál v Kórei.* So svojou korenistou chuťou a jedinečnou textúrou je to jedlo, ktoré si nemôžete nechať ujsť. Vydajte sa s nami na túto kulinársku cestu a zistite, ako si túto pochúťku pripraviť doma!

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kórejské ryžové koláčiky dajte do misky a zalejte vodou.
  2. Kým sa koláčiky hydratujú, nakrájajte si červenú papriku a cibuľu.
  3. Do woku s rozpáleným olejom pridajte zeleninu, sójovú omáčku a cukor. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  4. Pridajte čili pastu a ryžové koláčiky. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trochu vody.
  5. Keď budú ryžové koláčiky mäkké, stiahnite z plameňa a podávajte s uvarenou ryžou SOS Jasmine, posypané pažitkou.