Toskánske cestoviny s bravčovou omáčkou

marcelc - fotkamarcelc, 2. júna 2014
Toskánske cestoviny s bravčovou omáčkou
Foto: marcelc
4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
1 stonka
100 ml
500 g
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľku, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a zelerovú stonku a krátko spolu opražíme.

  2. 2

    Do zeleninovej zmesi pridáme mäso a tiež opražíme do hneda. Podlejeme vínom a passatou (rozmixované paradajky), pridáme bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie a varíme na miernom plameni cca 2 hod.

  3. 3

    Pred podávaním samozrejme dochutíme. Výborne sa k tomu hodia linguine alebo iné široké cestoviny.

Diskusia k receptu

radox1
pekne,ale nie omacka na cestoviny,ale vzdy cestoviny do omacky na panvicu,poprehadzovat a hned na tanier.
safran
@Marcel , pekne si naaranžoval celé zátišie aj s tou fľašou :-) budem zvedavá na odpovede pre @rolfynku. @Radox , myslím, že je to z čiste estetických dôvodov kvôli peknej fotke, neverím, že by to Marcel nevedel.
afataga
fajnovo si navaril, tiez som chcela napisat, ze cestoviny do omacky, ale to asi vies
niektore komenty ma tu velmi pobavili :-)))
1x leomax
srnkas
Vyborny recept, mam rada toto prevedenie, robim omacku identicky, tiez s vinom a bobkacom. Mnam!
1x leomax
marcelc
@rolfynka , @radox1 robil som do podla knihy o talianskej kuchyni od Antonia Carluccio (pred dvoma tyzdnami tu mali show s Gennarom kde varili nazivo a chutilo to skvele) tak som chcel vyskusat. Myslienka za 2 hod varenim je aby omacka zhustla (netreba jej tak vela), ztmavla a dala jedlu lepsiu autenticku chut. Vraj je to tradicny sposob v Taliansku.
Jasne ze omacka je na cestovinach kvoli fotke. Je lepsie to premiesat ale vyzeralo by to menej lakavo:)
1x leomax