Pri prezeraní mojich receptov som našla tento, ktorý kedysi patril medzi moje obľúbené. A tak som ich upiekla, aby som si ich pripomenula.
25
porcií
porcií
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 140 g |
|
| z 1 citróna |
|
| Krém: | |
| 200 g |
|
| 170 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, všľaháme doň po lyžiciach cukor a žĺtky, pridáme strúhanú citrónovú kôru a šťavu, zľahka vmiešame múku. Upečieme.
- 2
Z ešte vláčnej piškóty vykrajujeme kolieska. Odrezky z koliesok rozdrobíme, pokropíme silnou čiernou kávou.
- 3
Vymiešame maslo s cukrom a žĺtkom, pridáme rum a rozdrobené piškótové odrezky.
- 4
Vykrojené kolieska natrieme krémom a navzájom pospájame. Povrch potrieme polevou a ozdobíme zaváranou čerešňou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu