Tortička z tramezzina, šunky a paradajok

Juraj Hruška
executive chef resort hotela Altis v Námestove a člen Gourmet klubu, 10. januára 2013
Tortička z tramezzina, šunky a paradajok
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (biely toastový chleba)
10 g
300 g
150 ml
25 g
150 g domáca




Postup

  1. 1

    Paradajky blanšírujeme, ošúpeme, zbavíme jadierok a dôkladne osušíme. Olivový olej osolíme a zohrejeme na teplotu 60 stupňov.

  2. 2

    Ošúpané paradajky bez semienok doň ponoríme a pomaly varíme asi päť minút. Potom ich vyberieme a dáme do osoleného masla.

  3. 3

    Na opečené trojuholníky tramezzina vrstvíme paradajky, plátky šunky, znovu tramezzino a postup opakujeme.

Diskusia k receptu

dorenika
pekne akurat neviem ci by sa mi chcelo tolko babrat so sendvicom :)
majsterka
tramezzino je výborné aj s údeným lososom a ochutenou majonézou