Tortička z mascarpone s višňami a sirupom
Autor receptu: redakcia
Postup- Mascarpone ochutíme časťou kryštálového cukru a všetkým vanilkovým cukrom dobre premiešame, aby sa cukor
rozpustil. Dáme do formy a necháme stuhnúť v chladničke. Z červeného vína, zvyšného cukru a badiánu uvaríme
sirup, do ktorého vložíme vykôstkované višne a necháme voľne vychladnúť.
- Potom ešte chladíme v chladničke. Čokoládu rozpustíme, zriedime maslom a necháme vychladnúť tak, aby sa dali tvarovať halušky.
- Pri podávaní prekladáme čokoládové halušky višňami, doplníme čokoládovou guľou a prelejeme mätovým sirupom. Pripravíme ho z mäty a glukózového sirupu, a to tak, že do zohriateho sirupu pridáme silný odvar z mäty, precedený cez gázu, a necháme vychladiť.
|