Tortička s banánovou a karamelovou penou

Autor receptu: dominikakralovicova

inšpirovala som sa receptom z blogu od foodblogerky Dulche de Leche- Silvestrovská torta.

8
porcií
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienky pomelieme a zmiešame s maslom , dáme na dno tortovej formy. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia a pečieme 15 minút. Necháme vychladnúť.
  2. plátkové želé urobíme podľa postupu na obale, necháme napučať .Potom si ju roztopíme a necháme vychladnúť. Salko si vyšľaháme mixérom , pridáme k nemu jednu šľahačku , a šľaháme až na penu. Medzitým si vyšľaháme v druhej miske druhú šľahačku s cukrom mixérom. Do krému pridáme vychladené želé a nakoniec metličkou pridáme druhú vyšľahanú šľahačku. Penu nalejeme na cesto a dáme do chladničky cca na dve hodiny.
  3. Banánová pena: banány rozmixujeme mixérom na kašičku , pridáme citrónovú šťavu. Opäť si dáme napučať a roztopiť želé a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku s cukrom mixérom. Rozmixované banány zmiešame s želatínou a opäť metličkou zmiešame s vyšľahanou šľahačkou . Penu nalejeme na karamelovú penu a dáme do chladničky na cca 2 hodiny.
  4. Kakaové želé: vodu, kakao, šľahačku, cukor zmiešame v hrnci a varíme až pokiaľ nevznikne hladký krém cca 10 minút. Opäť si pripravíme zele rovnakým spôsobom . A zmiešame ho s kakaovým krémom. Necháme chvíľu vychladnúť aby to bolo izbovej teploty a potom ho nalejeme na tortu a dáme do chladničky stuhnúť.
  5. Tortička je výborná , dúfam, že Vám bude chutiť!!!