Foto: tkatka
Túto tortu som upiekla pre moju svokru.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
2x cesto: | |
4 ks |
|
180 g |
|
185 g |
|
5 g |
|
1/2 čl. |
|
1/2 čl. |
|
1/2 čl. |
|
Krém: | |
575 ml |
|
240 g (posekaná) |
|
6 ks |
|
2 ks odkvapkané |
|
Krém pod poťah: | |
120 g |
|
100 g |
|
Poťahová hmota: | |
100 g |
|
90 g |
|
1/2 čl. |
|
1/2 čl. |
|
75 g |
|
PUNČOVÁ PLNKA: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Upečieme korpusy, necháme vychladnúť a obidve prekrojíme vodorovne na polovicu. Z 3 korpusov bude torta a 4 bude punčovina.
-
2
Ako krém som zvolila parížsku šľahačku. Deň vopred uvaríme smotanu na šľahanie s čokoládou, potom ju na noc dáme do chladničky dobre vychladiť. Na druhý deň ju vyšľaháme.
-
3
Na korpus natrieme trošku krému a...
-
4
poukladame nakrájané banány.
-
5
Banány zakryjeme krémom...
-
6
...a položíme naň ďalší korpus.
-
7
Ďalšia vrstva ide tak isto, len som už nemala banány tak som dala nakrájané broskyne.
-
8
Z masla a nutelli vyšľaháme krém, natieráme na vrch i boky torty, dáme do chladničky stuhnúť.
-
9
Z bielej poťahovky si spravíme bok knihy. Tak dobre to možno nevidno ale na poťahovke sú ryhy, ktoré som robila vtlačením nôža do poťahovky.
-
10
Urobíme si punčovinu. Korpus roztrúsíme pridáme ostatné suroviny a vypracujeme punčovinu. Bok torty vytvarujeme punčovinou na zaoblený tvar.
-
11
Poťahovú hmotu vyvaľkáme položíme na tortu uhladíme a odrežeme zbytok. Konce zahneme na hor.
-
12
Knihu ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)))
-
13
Finalný výsledok :)))))
všetko najlepšie:-)
Tiež ďakujem za pekné komentáre :)))))
Tiež ďakujem za pekné komentáre :)))))
varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-cukrikova-hmota-na-p...
@valeri ďakujem, nuž u nás sa tá poťahovka zjedla a chutila každému. To je tak koľko ľudí, toľko chutí :)))))