Foto: monnikka
Jednoduchá torta na rodinnú oslavu so zaujímavou plnkou, túto plnku som robila prvýkrát a veľmi sa mi zapáčila, lebo všetkým chutila.
Suroviny
Korpusy 2x: | |
3 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
75 ml |
|
75 ml |
|
1/2 |
|
2 PL |
|
Plnka čokoládová: | |
250 g |
|
100 g |
|
1/2 konzervy |
|
Plnka vanilková: | |
250 g |
|
1/2 konzervy |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
na potretie korpusov |
|
|
Postup
-
1
Vymiešame žĺtky s cukrom, striedavo pridávame olej a perlivú vodu, potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov a štipky soli, vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme pri 180 st. cca 30 min., /sledovať a skúsiť špajdlou /. Tak isto upečieme druhý korpus.
- 2
Plnka čokoládová: Vymiešame maslo so zmäknutou čokoládou a postupne primiešame polovicu neuvareného salka /zahustené sladené mlieko/, poriadne vyšľaháme na hladký jemný krém.
- 3
Plnka vanilková: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, do vychladnutého postupne primiešavame striedavo neuvarené salko a maslo, vyšľaháme na hladký jemný krém.
- 4
Korpus mierne pokropíme kompótovou šťavou, /kto chce môže napr. kávou/,natrieme kyselkavým lekvárom, na lekvár natrieme čokoládovú plnku, položíme druhý korpus, pokropíme ho,natrieme vanilkovú plnku, časť tejto plnky si odložíme na potretie bokov torty /pod vanilkovú plnku som lekvár nedávala/. Natrieme vanilkovou plnkou boky torty, pekne uhladíme aj vrch aj boky, ja som boky obsypala kokosom a vrch som obliala bielou čokoládou a len jemne som posypala cukrovými snehovými vločkami a farebnými srdiečkami a pofŕkala čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A tortička nemá chybu je krásna.
Takže aj odo mňa jeden bod takýto :
1***
Uložené Vďaka