Torta Raffaello

stacy77777 - fotkastacy77777, 17. apríla 2016

Po dlhšej dobe pozdravujem všetkých na Vareche. Pridávam z časti môj recept a z časti inšpiráciu od Adrianky z blogu Adkas - Chute a Zobraziť celý popisPo dlhšej dobe pozdravujem všetkých na Vareche. Pridávam z časti môj recept a z časti inšpiráciu od Adrianky z blogu Adkas - Chute a vône mojej kuchyne. Bola prosba od kamarátky pre jej brata na tortu Raffaello, ale z chrumkavým cestom. Použila som Adriankin recept na tortu Rocher, len s malými zmenami. Biely krém Raffaello je už podľa mojej fantázie.

Suroviny

Cesto:
6 ks
300 g
1 PL
50 g na hrubo nastrúhaná
70 g
80 g
 štipka
Plnka:
1 ks
3 ks
1/2 ks
8 PL
podľa chuti
Na zdobenie:
400 g
 kupované




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipky soli. Primiešame práškový cukor, lyžicu solamylu. Ručne zľahka potom vmiešame strúhanú čokoládu, mleté lieskové orechy a kokos.

  2. 2

    Použila som formu s priemerom 24cm. Ale podľa blogu od Adriany som skúsila dva korpusy len priamo na pečiaci papier natrieť. Cesto rozdelíme na tri korpusy. Piekla som na 150 stupňoch cca 40minút do ružovkasta.

  3. 3

    Necháme úplne vychladiť, až potom ztiahneme papier.

  4. 4

    Na plnku si vyšľaháme smotanu na šľahanie, pridáme tri mascarpone, pol plechovky salka. Alebo môžeme použiť dve malé v tube (Piknik), ak nemáme na zvyšné v plechovke práve využitie. Pridáme strúhaný kokos. Dosladíme podľa vlastnej chuti. Ja som dala jednu rovnú polievkovú lyžicu mletého cukru.

  5. 5

    Na dozdobenie som rozpustila nad parou bielu čokoládu. Mierne vychladnutú natrela na cukrársku fóliu s imitáciou dreva. Nechala v chladničke troška ztuhnúť, nie však úplne. Rozmerala a nakrájala tabličky vo výške torty. Tmavé čokoládové ozdoby tým istým spôsobom na fólii čokotransfer.

  6. 6

    Vrch som posypala strúhaným kokosom a dozdobila Raffaello guľkami zakúpenými v obchode.

  7. 7

    Nakoľko mala úspech, snáď sa niekomu z milovníkov Raffaella recept pridá.

  8. 8

    A ešte originál recept na korpusy od http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/2014/06/torta-rocher.html

  9. 9

    Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

stanci11
ja som smrteľne závislá na kokosvých dobrotách takže ukladám a snáď vyskúšam, vyzerá fantasticky ;) akurát nejako musím nahradiť salko, nie sme kamoši :)
marienka44
Oprav si recept, lebo tam je v plnke napísané 1 mascarpone a v popise až 3 ks. Myslíš o obsahu 250 g ?Koľko je správne?
Pre mna je to zlozitá torta, ale uložím si ju do KK.
monty469
Vyzerá krásne, kokosové je fajn, ten krém sa mi veľmi pozdáva, ukladám do k.k
denyany
Krásna torta! A k tomu kokosová...nuž dokonalosť sama!
kukulienka71
Chýbala si, torta musela byť vynikajúca. Link na Aďkin recept mi nefunguje, ale vyhľadám si ju, mám rada jej recepty:-)
stacy77777
Ďakujem za milé komentáre, aj Marienke za upozornenie. Dobré očko máš. Mascarpone idú 3ks, áno 250g kelínky.
havino
šikulka, krásna je, jemná, decentná, recept kvôli krému si ukladám, mi hovor, rafaelo je moje, ja asi na rezy použijem najskôr




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia