Torta Raffaello

Autor receptu: stacy77777

Po dlhšej dobe pozdravujem všetkých na Vareche. Pridávam z časti môj recept a z časti inšpiráciu od Adrianky z blogu Adkas - Chute a vône mojej kuchyne. Bola prosba od kamarátky pre jej brata na tortu Raffaello, ale z chrumkavým cestom. Použila som Adriankin recept na tortu Rocher, len s malými zmenami. Biely krém Raffaello je už podľa mojej fantázie.

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipky soli. Primiešame práškový cukor, lyžicu solamylu. Ručne zľahka potom vmiešame strúhanú čokoládu, mleté lieskové orechy a kokos.
  2. Použila som formu s priemerom 24cm. Ale podľa blogu od Adriany som skúsila dva korpusy len priamo na pečiaci papier natrieť. Cesto rozdelíme na tri korpusy. Piekla som na 150 stupňoch cca 40minút do ružovkasta.
  3. Necháme úplne vychladiť, až potom ztiahneme papier.
  4. Na plnku si vyšľaháme smotanu na šľahanie, pridáme tri mascarpone, pol plechovky salka. Alebo môžeme použiť dve malé v tube (Piknik), ak nemáme na zvyšné v plechovke práve využitie. Pridáme strúhaný kokos. Dosladíme podľa vlastnej chuti. Ja som dala jednu rovnú polievkovú lyžicu mletého cukru.
  5. Na dozdobenie som rozpustila nad parou bielu čokoládu. Mierne vychladnutú natrela na cukrársku fóliu s imitáciou dreva. Nechala v chladničke troška ztuhnúť, nie však úplne. Rozmerala a nakrájala tabličky vo výške torty. Tmavé čokoládové ozdoby tým istým spôsobom na fólii čokotransfer.
  6. Vrch som posypala strúhaným kokosom a dozdobila Raffaello guľkami zakúpenými v obchode.
  7. Nakoľko mala úspech, snáď sa niekomu z milovníkov Raffaella recept pridá.
  8. A ešte originál recept na korpusy od http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/2014/06/torta-rocher.html
  9. Dobrú chuť !