Torta princezná

nympha11 - fotkanympha11, 8. januára 2012
Torta princezná
Foto: nympha11

jeden z mojich ,,pokusov,,

Suroviny

Korpus:
6  ks
 horúca
Plnka:
2 7dcl fľaše
2  do krému
1 tabuľka
4 sáčky
6 dcl
5 lyžíc




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na korpus: Odvážime si 5 vajec a podľa váhy si pripravíme presne toľko g práškového cukru a múky. Odvážime si jedno vajíčko a podľa príslušnej váhy si pripravíme presne toľko kakaa. Oddelíme bielky od žltkov a vyšľaháme tuhú penu z bielkov. Práškový cukor prisypeme k žltkom a vyšľaháme. Do žltkovej zmesi pridáme horúcu vodu ( 2 lyžice na každé vajíčko, t.z. v našom prípade 12 lyžíc horúcej vody), prášok do peč. a kakao zmiešame s múkou a zamiešavame na striedačku s bielkami do žltkovej hmoty. Vznikne nám masa do tortovej formy s priemerom 26 cm, ak máme menšiu formu, robíme z menšieho počtu vajec. Pečieme pri teplote 180°C približne 45min, pričom kontrolujeme špajlou, či je prepečený. Necháme vychladnúť a aspoň 12 hodín odstáť.

  2. 2

    Zlejeme šťavu z višní a vykôstkujeme ich. V šťave uvaríme 2 zlaté klasy a ked nám masa zhustne rozdelíme na polovicu, jednu necháme v hrnci vychladnúť a druhú vylejeme na višne, pridáme trocha griotkovej aromy a dobre premiešame. Po vychladnutí zlatého klasu s komp.šťavou pridáme jedno vyšľahané maslo a dobre spolu vyšľaháme, vznikne nám ružový krém.

  3. 3

    V 6 dcl mlieka+5 lyžíc cukru uvaríme dalšie 2 zlaté klasy, necháme masu vychladnúť. Nastrúhame si čokoládku a postupujeme rovnako, ako pri predošlom kréme. Vyšľaháme maslo a k tomu pridáme pudingovú masu a potom nastrúhanú čokoládu. Vznikne nám straciatellový krém.

  4. 4

    Korpus prerežeme a plníme višňovým džemom+ krémom a dalšiu vrstvu višňami a straciatellovým krémom. Na koniec tortu potrieme zvyšným krémom, necháme dobre vychladnúť a môžeme poťahovať marcipánom alebo inou hmotou. Na tortičku na fotke potrebujeme 2x korpus, z toho jeden upečený v bábovkovej forme.

Diskusia k receptu

babidka
Ta princezna je doslova krasavica ! Si sikovna :-) Ked mala vnucka 5 rokov tak si priala ako tortu tiez princeznu . Dcera si na to vobec netrufala a tak si tortu objednala vo vychyrenej cukrarni .Bola nadherna , v zltych satach a s korunkou na hlave . To bolo vsetko . Hostia /deti/ ju sice pojedli , ale nebola to teda nijaka slava :-(( Tvoja ako citam recept - musi byt velmi dobra :-)
sonulienka
Krásna možno aj ja skúsim urobiť vnučke.Ďakujem za inšpiráciu už je v KK.
evanaaa
Krásna tortička, iste robená s trpezlivosťou a hlavne s láskou a chutná, o otm nepochybujem. Je pravdou, ako píše aj @babidka , že cukrárenské torty sú pekné na pohľad, vyčačkané, ale čo sa týka chuti a výberu korpusu, tak domáca bábovka je lepšia. Tá tvoja, @Nympha11 iste poteší oslávenkyňu alebo toho, pre koho je určená.
enge149
veľmi pekná,tento recp.poznám aj ja na piškotu,ozdobená je super na jednotku s hviezdičkou..
nympha11
dakujem vám za pochvaly, bola vynikajúca, síce nie som cukrárka, ale veľmi rada pečiem a už som nejakú tú tortičku spichla pre naša deťúrence :-) ale táto sa mi podarila výnimočne dobre a bola fantastická aj chuťovo ;-)
nympha11
ešte ma tak napadlo, že som robila dvojfarebnú, ale s višňovým krémom lepšie chutila kakaová piškota ;-) takže nabudúce určite bude celá kakaová
cica2
si šikulka, krásne sa ti vydarila:-)
andi79
Veľmi pekná tortička.Možno sa ju pokúsim upiecť,len nerozumiem ako natierať tie korpusy,resp.ktorá plnka ide na okrúhly korpus a ktorou sa plní bábovkový korpus?:)a tiež by som mohla vyskúšať na obmenu s mandarinkami?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia