Torta princezná
Autor receptu: nympha11
jeden z mojich ,,pokusov,,
Postup
- Pripravíme si suroviny na korpus:
Odvážime si 5 vajec a podľa váhy si pripravíme presne toľko g práškového cukru a múky.
Odvážime si jedno vajíčko a podľa príslušnej váhy si pripravíme presne toľko kakaa.
Oddelíme bielky od žltkov a vyšľaháme tuhú penu z bielkov. Práškový cukor prisypeme k žltkom a vyšľaháme.
Do žltkovej zmesi pridáme horúcu vodu ( 2 lyžice na každé vajíčko, t.z. v našom prípade 12 lyžíc horúcej vody), prášok do peč. a kakao zmiešame s múkou a zamiešavame na striedačku s bielkami do žltkovej hmoty.
Vznikne nám masa do tortovej formy s priemerom 26 cm, ak máme menšiu formu, robíme z menšieho počtu vajec.
Pečieme pri teplote 180°C približne 45min, pričom kontrolujeme špajlou, či je prepečený. Necháme vychladnúť a aspoň 12 hodín odstáť.
- Zlejeme šťavu z višní a vykôstkujeme ich. V šťave uvaríme 2 zlaté klasy a ked nám masa zhustne rozdelíme na polovicu, jednu necháme v hrnci vychladnúť a druhú vylejeme na višne, pridáme trocha griotkovej aromy a dobre premiešame.
Po vychladnutí zlatého klasu s komp.šťavou pridáme jedno vyšľahané maslo a dobre spolu vyšľaháme, vznikne nám ružový krém.
- V 6 dcl mlieka+5 lyžíc cukru uvaríme dalšie 2 zlaté klasy, necháme masu vychladnúť. Nastrúhame si čokoládku a postupujeme rovnako, ako pri predošlom kréme. Vyšľaháme maslo a k tomu pridáme pudingovú masu a potom nastrúhanú čokoládu. Vznikne nám straciatellový krém.
- Korpus prerežeme a plníme višňovým džemom+ krémom a dalšiu vrstvu višňami a straciatellovým krémom. Na koniec tortu potrieme zvyšným krémom, necháme dobre vychladnúť a môžeme poťahovať marcipánom alebo inou hmotou.
Na tortičku na fotke potrebujeme 2x korpus, z toho jeden upečený v bábovkovej forme.