Foto: tkatka
Tento recept mám z internetu. Poznáte ju?
príprava
Postup
-
1
Práškový cukor preosejeme a dáme do takéhoto mixéra.
-
2
Plátkovú želatínu nakrájame na menšie kúsky a namočíme do vody.
-
3
Med roztopíme na miernom ohni.
-
4
Pridáme želatínu s vodou, zamiešame.
-
5
Pridáme maslo a roztopíme.
-
6
Želatínovú zmes prilejeme k práškovému cukru a mixujeme.
-
7
Vznikne nám takáto hmota.
-
8
Vyberieme a na doske posypanej práškovým cukrom vypracujeme hmotu. Poťahovú hmotu dáme do potravinárskej fólie a necháme troška odležať v špajzy (do chladničky nedávať!!!). Pred rozvaľkaním trošku spracujeme.
-
9
Vyvaľkáme na doske posypanej práškovým cukrom.
-
10
Položíme na tortu, zahladíme a zvyšnú hmotu odkrojíme.
-
11
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
takže vravíš že pružnosť je dobrá? neskúšala si tam pridať aj kys. citrónovú a arómu? len či náhodou :)
@elisticka určite sa podarí v inom mixeri.
www.olejedokuchyne.cz/olejedokuchyne/eshop/10-1-Zelatina-ve-s...
Musím dodať ja už používam len túto poťahovú hmotu
varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-potah-na-torty-troc...
Ak chceš vyskúšaj túto a uvidíš že to bude lepšie. Dobrá rada pred miesením dať zohriať na 5 sekúnd do mikrovlnky a lepšie sa miesí. Ak máš záujem napíš mi mail t.katarina84@post.sk poradím viac.
aj preto sa tieto pouzivaju ako shortcut pri vyrobe cukroveho umeleho potahoveho "fondantu"
. stary sposob zakladu je pruznejsi a nelame sa tolko
nelame sa, lebo sa pridava aj glycerin a corn sirup co ho robi vlacnym.
pozn. je to vlastne moja prvá poťahovaná torta.
takže vravíš že pružnosť je dobrá? neskúšala si tam pridať aj kys. citrónovú a arómu? len či náhodou :)
@elisticka určite sa podarí v inom mixeri.
www.olejedokuchyne.cz/olejedokuchyne/eshop/10-1-Zelatina-ve-s...
Musím dodať ja už používam len túto poťahovú hmotu
varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-potah-na-torty-troc...
Ak chceš vyskúšaj túto a uvidíš že to bude lepšie. Dobrá rada pred miesením dať zohriať na 5 sekúnd do mikrovlnky a lepšie sa miesí. Ak máš záujem napíš mi mail t.katarina84@post.sk poradím viac.
aj preto sa tieto pouzivaju ako shortcut pri vyrobe cukroveho umeleho potahoveho "fondantu"
. stary sposob zakladu je pruznejsi a nelame sa tolko
nelame sa, lebo sa pridava aj glycerin a corn sirup co ho robi vlacnym.
pozn. je to vlastne moja prvá poťahovaná torta.