Kakaová torta

Torta pre hubára (fotorecept)

Autor receptu: jack

Presne dnes má môj manžel narodeninky, tak sme sa rozhodli s dcérou, že ho prekvapíme a upečieme mu tortu. No, a akú tortu by ste urobili pre vášnivého hubára? No predsa hubársku.

Postup

  1. Upečieme si korpusy. Priemer formy je 24 cm. Každý môže podľa seba svoj overený. Ja robím takto: Celé vajcia vyšļahám s cukrom do penista. Potom už len ručne zamiešam múku s práškom do pečiva a kakaom. Dáme.piecť. Každý nech si odsleduje zápalkou, či je korpus upečený.
  2. Svetlý korpus si urobíme tak isto .Nefotila som od začiatku, takže tu sú už prerezané na druhý deň, keď som išla plniť. Prerežeme cez stred.
  3. MALINOVÝ KRÉM: Puding si uvaríme podľa návodu. Maslo s cukrom vyšľaháme a po kúskoch pridávame vychladnutý puding a malinový džem. Vyšľaháme.
  4. ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: Postupujeme ako pri malinovom. Podľa chuti si môžme pridať aj kakao, no nemusí byť.
  5. Ideme plniť: Najprv zoberieme tmavý korpus, potrieme džemom, dáme naň malinový krém. Uhladíme.
  6. Priložíme naň svetlý korpus, tiež natrieme džemom, dáme čokoládový krém.
  7. Znova dáme tmavý korpus, potrieme džemom, malinovým krémom. Posledný je svetlý korpus. Ten už džemom nenatierame. Celú tortu potrieme čokoládovým krémom. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť. Ja zvyknem nechať do druhého dňa.
  8. Vyrobíme si marcipán. Všetky suroviny spolu zmiešame. POZOR: Vodu prilievame opatrne.
  9. Keď chceme poťahovať celú tortu, tak k surovinám pridáme ešte 2,5 PL roztopeného medu. Potom je krásne elastický. No na figúrky je lepší bez medu.
  10. Ja som si vyrobila takéto huby, slimáčiky, lístky, šípky. To už je na vašej fantázii.
  11. Pár dubáčikov som si urobila aj s čokoládovej hmoty. Piškóty, mlieko, kakao, cukor vymiešame. Piškóty musia byť celkom mäkké. Množstvo dávam od oka. Vrch potom polejem čokoládou.
  12. Pôvodne som mala na pláne urobiť hubársky košík s marcipánu, ale keďže manžel nie je jeho veľkým fanúšikom, tak s toho vzniklo niečo takéto. Preto som mala predpripravený už aj hnedý marcipán. No nič to. Vrch torty polejeme roztopenou čokoládou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  13. A takto vyzerá v reze.