Torta na vyskúšanie fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 10. októbra 2011
Torta na vyskúšanie (fotorecept)
Foto: tkatka

Na tejto tortičke som vyskúšala marshmallow poťah na torty trochu inak :)

15
porcií
120 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
20 dkg
10 dkg
10 dkg
1/2 čl
Krém:
165 g
85 ml
250 g
Na poťah:
75 g
120 g
15 g
1,5 čl




Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme krém. Čokoládu roztopíme nad parou.

    Torta na vyskúšanie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Smotanu na šľahanie privedieme do varu a prilejeme do roztopenej čokolády a vymiešame na hladko. Zmes dáme na chladné miesto vychladnúť na hodinku.

    Torta na vyskúšanie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame kryštálový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme preosiaté múky a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 35 minút. Po vychladnutí cesto vodorovne rozkrojíme na 3 korpusy.

    Torta na vyskúšanie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maslo vymiešame a pridáme vychladnutú zmes čokolády a smotany, dobre zamiešame.

    Torta na vyskúšanie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém naplníme na korpus.

    Torta na vyskúšanie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme trošku krému na vrch a boky. Tortu dáme do chladničky stuhnúť.

    Torta na vyskúšanie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Fotorecept na poťah môžete vidieť tu http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-potah-na-torty-trochu-inak-fotorecep/20846-recept.html Poťah vyvaľkáme.

    Torta na vyskúšanie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nanesieme na tortu, upravíme, ozdobíme.

    Torta na vyskúšanie (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakrájame a podávame.

    Torta na vyskúšanie (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tatranka
Vieš,že si ju dobre nazvala? Vyskúšam.Už je uložená v KK.
sovka62
Aj ja vyskúšam, krém je pre mňa nový a vyzerá byť veľmi dobrý.
tkatka
Stala sa chyba, zase sa mi poprehazovalo, hneď to opravím.
tkatka
@sonulienka ďakujem :)
@tatranka :)))
@sovka62 dobrý bol len treba dať pozor ak sa to robí z veľmi horkej čokolády tak to nie je až také chutné. lebo tá chuť je veľmi horká.
Ja som to robila z figaro čokolády na varenie to je 46 %.
hubata
Už sa opakujem, ale ak vidím známy tanierik a nick @Tkatka je to pre mňa záruka že to bude niečo nové a veľmi dobré. Ten krém tiež nepoznám. Šup a už je v KK. Vďaka @Tkatka !
slavnicanka
aj ja robievam ten krém s čokolády a šľahačky,len to dávam do chladničky na celú noc je to výborná plnka.Videla som u na vareche už niekoľko receptov od Tkatky,a ostáva mi rozum stáť že aká mladá mamina,a taká veľmi šikovná.
elisticka
tvoja torticka musi byt vynikajuca a som zvedava na tu chut potahoviny ..ta "mikrovlnkova " MMF je kysela ked tam davame citronadu no aky by bola s pridanim marcipanovej chuti asi ako pravy marcipan... sup do KK a idem robit alchymiu:-)
evanaaa
Tkatka je šikuľka, čo sa odráža v každom jej recepte.Ten krém z ohriatej a chladenej šľahačky s čokoládou ( kakaom) je tzv. parížsky, lebo sa používa do Parížskej torty a tu už je vo viacerých dezertoch, je ozaj dobrý, jemný.
Tkatka, ešte ti chcem pogratuľovať k receptu uverejnenému minulý piatok v Pravde - Vareche,sú to langoše.
sneica
ked na vyskusanie tak aj ja vyskusam a ukladam...
gababu1
Mne sa ten ten potah nedal tak rozmiesat na sucho(neviem,ci bola chyba v cukrikoch-ze boli Lidlove)tak napokon som musela dat zohriat do mikrovlnky..ale inac je torticka super.....
elisticka
@gababu1 aj ja som tu uz pisala ze sa mi to to nepodarilo z tych lidlovych skoda ze to niekto vymazal no aspom by sme sa poucili a vyvarovali chyb... tiez som to musela nahriat az potom sa mi to spojilo a potom to uz bola super potahovina :-)
eviana
Krásna... ozaj hodná vyskúšania, ďakujem za krásny recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia