Torta Doba Ľadová

Autor receptu: mataliptak

Moj syn Peťko mal 11 rokov tak bolo treba urobiť tortičku .... :-) tak som sa trochu posnažila a aj ked som nebola velmi spokojná s výsledkom , Peťkovi bol velmi potešený ...:-)

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si tri piškotové cestá , každé z piatich vajec ... ja som robila klasicky : žltka som oddelila od bielkov , bielky vyšlahala s 5 Pl kryštálového cukru , ked je sneh tuhý postupne pridáme žltka a 5 Pl polohrubej múky premiešanej s práškom do pečiva .... dáme piecť na plech vystlaným papierom na pečenie a do vyhriaten rúry na 180 stupnov ... takto som si urobila 3 piškoty ...
  2. Plnka : mlieko si dáme variť , v dvoch deci vody si vymiešame 3 zlaté klasy a 9 PL cukor .... poriadne vymiešanú zmes prelejeme ku vriacemu mlieku a za stáleho miešania uvaríme hustý puding ...
  3. puding dáme vychladnúť a zatial si vyšlaháme maslo ale nie žiadne margaríny ale klasické maslo .... ked je puding studený tak ho postupne zašlaháme k vyšlahanému maslu ... našlahá sa krásny jemnú a chutný krém :-)
  4. Višňový džem si vymiešam s hustým sirupom a poriadne ním polejem alebo potriem dve piškoty ... spodnú a strednú , tá čo bude na vrchu tú nie .... natrieme krémom hojne ... a samozrejme potrieme aj boky torty ... no a potom zdobíme ako kto chce ja som robila tak , že som potiahla celú poťahovkou K2 a mala som obrázkovú oblátku Bodu Ladovú tak som ju jemne potrela vodou a prilepila na poťahovku , dozdobila som a hotovo ... :-) a takto nejako vyzerala v priereze ... a hlavne vraj nebola suchá lebo bola hojne poliata sirupom s džemom :-)