Foto: tkatka
Jahodová torta :)))
na 190 °C
Suroviny
Cesto 2 x: | |
4 ks |
|
200 g |
|
6 PL |
|
50 g |
|
130 g |
|
20 g |
|
6 g |
|
Krém: | |
2 plechovka |
|
2 ks |
|
6 PL |
|
500 g |
|
185 g |
|
|
|
Poťahovacia hmota: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto upečieme 2 x (v tvare obdĺžnika 32,5 cm x 22 cm) korpus, po vychladnutí obidve vodorovne 1 x prekrojíme, tak dostaneme 4 korpusy.
-
2
Na krém som použila jahody v konzerve. Jednu celú konzervu jahôd aj so šťavou som rozmixovala. Z druhej konzervy som použila len šťavu do pudingu. Do hrnca dáme kryštálový cukor, prilejeme rozmixované jahody a varíme do bodu varu. Do šťavy pridáme 2 jahodové pudingi a poriadne zamiešame, aby neostali hrčky. Rozmixované jahody začnú vrieť prilejeme zmes pudingu a šťavy, varíme kým nám nezhustnutne. Necháme vychladnúť...
-
3
...ja zvyknem puding rozmixovať, aby neboli v kréme hrčky.
-
4
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny (odoberieme 4 PL, aby sem mohli potrieť celú tortu) a na 2 krát pridáme vychladnutý puding a poriadne vyšľaháme.
-
5
Cesto natrieme jahodovým džemom...
-
6
...potireme krémom a poukladáme nakrájané jahody (z druhej plechovky čo nám ostalo)...
-
7
...potom položíme ďalší plát, a pokračujeme tak isto (džem, krém, jahody)...
-
8
Celú tortu potrieme krémom, ktorý sme odobrali a dáme do chladničky stuhnúť.
-
9
Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a potiahneme tortu...
-
10
...uhladíme a zbytky odrežeme.
-
11
Brumík som prekreslila na papier na pečenie. Poťahovaciu hmotu som vyvaľkala a položila na ňu papier s brumíkom. S kosticou som obkreslila brumíka, a vykrajovala jednotlivé časti. Na taniere som rozdelila jednotlivé časti podla farby.
-
12
Tieto časti som nastriekala jednotlivými farbami.
-
13
Na papieri som poskladala brumíka.
-
14
Airbrushom nastriekam najprv spodnú časť torty na zeleno, potom vrchnú časť na modro. Potom vodou nalepím písmenká, brumíka a ostatné ozdoby.
-
15
Hotová tortička :)))
Diskusia k receptu