Torta Brumík (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Jahodová torta :)))

30 minút
na 190 °C

Postup

  1. Zo surovín na cesto upečieme 2 x (v tvare obdĺžnika 32,5 cm x 22 cm) korpus, po vychladnutí obidve vodorovne 1 x prekrojíme, tak dostaneme 4 korpusy.
  2. Na krém som použila jahody v konzerve. Jednu celú konzervu jahôd aj so šťavou som rozmixovala. Z druhej konzervy som použila len šťavu do pudingu. Do hrnca dáme kryštálový cukor, prilejeme rozmixované jahody a varíme do bodu varu. Do šťavy pridáme 2 jahodové pudingi a poriadne zamiešame, aby neostali hrčky. Rozmixované jahody začnú vrieť prilejeme zmes pudingu a šťavy, varíme kým nám nezhustnutne. Necháme vychladnúť...
  3. ...ja zvyknem puding rozmixovať, aby neboli v kréme hrčky.
  4. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny (odoberieme 4 PL, aby sem mohli potrieť celú tortu) a na 2 krát pridáme vychladnutý puding a poriadne vyšľaháme.
  5. Cesto natrieme jahodovým džemom...
  6. ...potireme krémom a poukladáme nakrájané jahody (z druhej plechovky čo nám ostalo)...
  7. ...potom položíme ďalší plát, a pokračujeme tak isto (džem, krém, jahody)...
  8. Celú tortu potrieme krémom, ktorý sme odobrali a dáme do chladničky stuhnúť.
  9. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a potiahneme tortu...
  10. ...uhladíme a zbytky odrežeme.
  11. Brumík som prekreslila na papier na pečenie. Poťahovaciu hmotu som vyvaľkala a položila na ňu papier s brumíkom. S kosticou som obkreslila brumíka, a vykrajovala jednotlivé časti. Na taniere som rozdelila jednotlivé časti podla farby.
  12. Tieto časti som nastriekala jednotlivými farbami.
  13. Na papieri som poskladala brumíka.
  14. Airbrushom nastriekam najprv spodnú časť torty na zeleno, potom vrchnú časť na modro. Potom vodou nalepím písmenká, brumíka a ostatné ozdoby.
  15. Hotová tortička :)))