Torta Brumík (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Jahodová torta :))) Postup- Zo surovín na cesto upečieme 2 x (v tvare obdĺžnika 32,5 cm x 22 cm) korpus, po vychladnutí obidve vodorovne 1 x prekrojíme, tak dostaneme 4 korpusy.
- Na krém som použila jahody v konzerve. Jednu celú konzervu jahôd aj so šťavou som rozmixovala. Z druhej konzervy som použila len šťavu do pudingu. Do hrnca dáme kryštálový cukor, prilejeme rozmixované jahody a varíme do bodu varu. Do šťavy pridáme 2 jahodové pudingi a poriadne zamiešame, aby neostali hrčky. Rozmixované jahody začnú vrieť prilejeme zmes pudingu a šťavy, varíme kým nám nezhustnutne. Necháme vychladnúť...
- ...ja zvyknem puding rozmixovať, aby neboli v kréme hrčky.
- Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny (odoberieme 4 PL, aby sem mohli potrieť celú tortu) a na 2 krát pridáme vychladnutý puding a poriadne vyšľaháme.
- Cesto natrieme jahodovým džemom...
- ...potireme krémom a poukladáme nakrájané jahody (z druhej plechovky čo nám ostalo)...
- ...potom položíme ďalší plát, a pokračujeme tak isto (džem, krém, jahody)...
- Celú tortu potrieme krémom, ktorý sme odobrali a dáme do chladničky stuhnúť.
- Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a potiahneme tortu...
- ...uhladíme a zbytky odrežeme.
- Brumík som prekreslila na papier na pečenie. Poťahovaciu hmotu som vyvaľkala a položila na ňu papier s brumíkom. S kosticou som obkreslila brumíka, a vykrajovala jednotlivé časti. Na taniere som rozdelila jednotlivé časti podla farby.
- Tieto časti som nastriekala jednotlivými farbami.
- Na papieri som poskladala brumíka.
- Airbrushom nastriekam najprv spodnú časť torty na zeleno, potom vrchnú časť na modro. Potom vodou nalepím písmenká, brumíka a ostatné ozdoby.
- Hotová tortička :)))
|