Torta bonboniéra (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Tortičku som piekla pre moju svokru :)))
12 porcií |
240 minút príprava |
45 minút na 195 °C |
Postup
- Upečieme korpus v tortovej forme srdce. A z 2 vajíčok upečieme plátok. Korpus rozkrojíme na 2 krát, tak dostaneme 3 korpusy.
- Naplníme krémom ktoré spravíme nasledovne: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Po 25 minútach je vajíčková zmes hotová, krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopi, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Krém rozdelíme na 3 časti.
- 1 časť natrieme na spodný korpus...
- ...ktorý prikryjeme ďalším korpusom, a tiež potrieme krémom...
- ...vrch potrieme tiež krémom...
- Korpus z 2 vajec nakrájame na pásiky a položíme na okraj torty.
- Celú tortu potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
- Bielu poťahovacou hmotou položíme na vrch torty, zahladíme len od vrchu tak 3 cm nadol ( netreba celú tortu potiahnuť bielou lebo inou farbou potiahneme bok) a zbytok odrežeme.
- Bok potiahneme napríklad fialovou.
- Vrch bonbonieri vyrežeme z tortových oblátkou, potrieme krémom ( 3 vrstvy oblátok, 2 vrstvy krému) potom potrieme jednu stranu krémom, dáme do chladničky stuhnúť, potom potrieme druhú stranu krémom, tiež dáme do chladničky stuhnúť. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a stuhnuté srdce dáme na stred poťahovacej hmoty...
- ...vyvaľkáme ďalšiu hmotu a položíme na srdce, uhladíme a zbytok odrežeme.
- Srdce otočíme a ozdobíme.
- Do stredu srdca dáme bonbóny.
- Na tortu položíme vrch bonboniera :)))