Torta bonboniéra (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Tortičku som piekla pre moju svokru :)))

12
porcií
240 minút
príprava
45 minút
na 195 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme korpus v tortovej forme srdce. A z 2 vajíčok upečieme plátok. Korpus rozkrojíme na 2 krát, tak dostaneme 3 korpusy.
  2. Naplníme krémom ktoré spravíme nasledovne: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Po 25 minútach je vajíčková zmes hotová, krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopi, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Krém rozdelíme na 3 časti.
  3. 1 časť natrieme na spodný korpus...
  4. ...ktorý prikryjeme ďalším korpusom, a tiež potrieme krémom...
  5. ...vrch potrieme tiež krémom...
  6. Korpus z 2 vajec nakrájame na pásiky a položíme na okraj torty.
  7. Celú tortu potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Bielu poťahovacou hmotou položíme na vrch torty, zahladíme len od vrchu tak 3 cm nadol ( netreba celú tortu potiahnuť bielou lebo inou farbou potiahneme bok) a zbytok odrežeme.
  9. Bok potiahneme napríklad fialovou.
  10. Vrch bonbonieri vyrežeme z tortových oblátkou, potrieme krémom ( 3 vrstvy oblátok, 2 vrstvy krému) potom potrieme jednu stranu krémom, dáme do chladničky stuhnúť, potom potrieme druhú stranu krémom, tiež dáme do chladničky stuhnúť. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a stuhnuté srdce dáme na stred poťahovacej hmoty...
  11. ...vyvaľkáme ďalšiu hmotu a položíme na srdce, uhladíme a zbytok odrežeme.
  12. Srdce otočíme a ozdobíme.
  13. Do stredu srdca dáme bonbóny.
  14. Na tortu položíme vrch bonboniera :)))