Foto: renka73
na 180 °C
Suroviny
Svetlé cesto: | |
4 |
|
10 PL |
|
1 1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1 |
|
4 na sneh |
|
štipka |
|
Tmavé cesto: | |
2 |
|
5 PL |
|
1 hrnček |
|
2 hrnček |
|
2 PL |
|
2 |
|
štipka |
|
1/2 |
|
Cappuccínový krém: | |
400 ml |
|
1 |
|
1 |
|
250 - 300 g alebo maslo |
|
1 hrnček |
|
2 - 3 PL |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Svetlé cesto: bielka so soľou vyšľaháme až vznikne tuhý sneh. Pridáme cukor a došľaháme. Pridávame po jednom žĺtku a olej po lyžiciach. Potom vareškou len zamiešame múku. Takto si pripravíme aj tmavé cesto.
- 2
Do vymazanej a vysypanej formy priemer 24 cm vlejeme cesto, zarovnáme a pečieme v predhriatej rúre. Svetlé cesto: 180°C/25 minút. Tmavé cesto:180°C/20minút. Po upečení necháme vychadnúť.
- 3
Svetlé cesto. Cesto skúšala moja mladšia dcérka :)))
- 4
Tmavé cesto.
- 5
Krém: Z mlieka, pudingového prášku a vanilkováho cukru uvaríme puding. Keď je hotový odstavíme a pridáme cappuccíno zamiešame a dáme vychladnúť. Pripravíme si maslo vymiešané s cukrom. To potom zašľaháme do vychladnutého pudingu.
- 6
Svetlé cesto prerežeme na dve časti. Prvú časť pokropíme rumom a natreme džemom. Tmavé cesto natreme časťou krému a tou natretou priklopíme svetlé cesto. Vrchnú časť tmavého cesta pokropíme rumom a natreme džemom. Druhú časť svetlého cesta natreme druhou časťou krému a priklopíme tmavé cesto. Ja som si musela nechať krém aj na potretie celej torty,lebo som ju poťahovala marcipánom.
- 7
Vrstvenie.
- 8
Hotová torta. V reza nemám fotku,lebo jo je pre neterku k narodeninám. Doložím keď sa bude krájať :-)
- 9
Tak a toto je neterka Peťka s mojou malou Laurou :-)
- 10
Torta v reze.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu