Topfenstrudel - tvarohová štrúdľa

Autor receptu: archaa

6
porcií
20 minút
príprava
30-60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny,pridáme žltok a tvaroh, znova vyšľaháme
  2. Pridáme odkvapkané hrozienka, kôru z citróna a extra rum. Šľaháme ďalej
  3. Pokračujeme pridaním vyšľahaného snehu a zľahka ale dobre premiešame.
  4. Štrúdlové cesto potrieme maslom, ja som mala podložené papierom na pečenie a nanesieme naň tvarohovú plnku
  5. Zvinieme. Niekto robí na utierke, ja len zahnem oba konce a na 2x pretočím. Preložím aj s papierom na plech, tam potriem štrúdľu ešte maslom.
  6. Pečieme na 200 stupňoch pol hodiny až hodinu. To závisí od typu cesta a aj od vašej rúry... 10-20 minút pred dopečením zaleme štrúdľu mliekom a dopečieme.
  7. Vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame, posypeme práškovým cukrom a podávať môžme napríklad s kopčekom zmrzliny či šľahačky alebo dokonca so studenou vanilkovou omáčkou