Foto: proste0monika
Jednoduchá vegan verzia sekanej do hamburgerov =)
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tofu po vybratí z obalu jemne vyžmýkame rukou od "srvátky" aby sme ho zbavili pachute a jemne rozdrobíme do misky. Pridáme strúčiky cesnaku, soľ, korenie, papriku a rozmixujeme.
- 2
Do rozmixovanej pasty pridáme nasekanú cibulku, poprípade aj inú zeleninu podľa chuti a asi 5 lyžíc múky. hmotu dobre vymiešame a podľa potreby ešte pridáme múku, cesto musí byť veľmi husté aby sa dalo pekne tvarovať a nerozpadlo sa pri smažení.
- 3
Z hustej hmoty vytvarujeme placičky, guličky alebo karbonátky a smažíme dochrumkava na rozpálenom oleji. Aby sa nám sekaná nerozpadla, neotáčame ju kým nie je naozaj dobre opečená z jednej strany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja si myslím-že u niektorých-chýba úcta k inakosti...musia mať podľa seba..